Izvor: JUGpress.com, 15.Avg.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šezdeset četiri osobe dale krv

LESKOVAC

U prostorijiama leskovačkog „Crvenog krsta“ danas je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi.

Dr Tatjana Mitrović iz Zavoda za transfuziju NIš kaže da po običaju u ovo vreme zbog godišnjih odmora je smanjen broj davalaca, tako da su trenutno u deficitu sve krvne grupe, posebno negativne.

„Zato i apelujemo na građane >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da iskoriste neku od akcija tokom koje se prikuplja ova dragocena tečnost i daju krv. Na taj način će doprineti i boljem funkcionisanju bolničkih i kliničkih centara koji za sada rade normalno, ali, s obzirom da je povećan režim saobraćaja kroz Srbiju, nikad ne znate kad može da dođe do težih saobraćajnih nesreća. Podsećam i davaoce da, nakon davanja krvi, muškarci mogu opet da daju krv nakon najmanje 84 dana, dok je kod žena to nakon 114 dana.“

U ovoj akciji je prikupljeno 64 jedinice krvi, što se od strane organizatora akcije procenjuje kao odličan odziv.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.