Izvor: JUGpress.com, 16.Mar.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja po aerodromu

LESKOVAC

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su Aero-klub „Saša Mitrović“.

Načelnik Ćirić je ovom prilikom podsetio na značaj koji je nekada imao aerodrom za Leskovac.

„Bila su organizovana avio-takmičenja, sportska i druga takmičenja, a sam aerodrom je bio deo evropskog sistema aerodroma za poslove spasavanja i potrage. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Grad Leskovac je u saradnji sa Aero klubom „Saša Mitrović“ uložio oko 500.000 dinara da bi se uveo video nadzor, promenila stolarija na prostorijama, stavio novi krov i uvela električna energija. Na žalost, zbog lokacije na kojoj je aerodrom, a to je periferija grada, on se stalno nalazi na meti vandala i često su se dešavale provale u hangar, jer su lopovi tražili neke od vrednih stvari. Nadamo se da će sigurnost biti na višem nivou zbog video nadzora.“

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlovć je najavila osnivanje preduzeća „Aerodromi Srbije“ u čiji sastav bi ušao i leskovački aerodrom. Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić kaže da se razgovori na tu temu još uvek vode.

„Vlasništvo piste je još uvek pod Ministarstvom odbrane: Dok se ne reše sve te zakonske osnove, da pista pripadne gradu, odnosno aero-klubu, mi ne možemo da uđemo u neke ozbiljnije razgovore. Koliko sam upoznat od nas se ne zahteva da to kupimo od Vojske Srbije.“

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.