Šest premijera tokom 2020. u leskovačkom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2020, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest premijera tokom 2020. u leskovačkom Pozorištu

Novu godinu u Narodnom pozorištu u Leskovcu otvoriće 17. januara predstava njihovog teatra Ako se probudiš ili kao da je važno ovog teatra, a u Pozorištu tokom 2020. godine najavljuju nove predstve, kako na dečijoj, tako i na večernjoj sceni.

U 2020. godini, prema najavama Nataše Nikolić Marjanović, na sceni leskovačkog Pozorišta naći će se 6 novih predstava - 3 ansambl i 3 predstave za decu, što je za jednu premijeru više u odnosu na prošlu godinu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Za najmlađe će trupa uraditi adptaciju teksta Ljubiše Barovića Bajka o bajatom pasulju, čiju će režiju i potpisati, zatim Džinovsku zavrzlamu Mijodraga Stanisavljevića u režiji Miodraga Dinulovića i bajku Uspavana lepotica, za koju će tekst adaptirati Željko Hubač, a režiju će raditi Stojan Mladenović.

Na večernjoj sceni će se takođe naći 3 nove predstave - Hasanaginica po tekstu Ljubomira Simovića, Večera budala Fransisa Vebera i još jedan savremeni komad po tekstu Filipa Grujića.

Plan Narodnog pozorišta je da i u 2020. godini repertoar bude raznovrstan - od dela klasične književnosti do savremenog dramskog teksta, od komedija do dečjih pozorišnih komada, a sve u cilju zadovoljenja različitih ukusa publike - kaže Marjanovićeva.

U planu je i da se za određene komade angažuju gostujući glumci kako bi osvežili ansablm, kao i da barem jednom mesečno na repertoaru bude i jedna gostujuća predstava.

Festival Metamorfoza koji će ove godine u oktobru po drugi put promovisati mlade pozorišne stvaraoce ima za cilj podizanje kvaliteta rada, promovisanje pozorišta i Leskovca, a u planu je i stvaranje saradnje sa najznačajnijim festivalom u zemlji Sterijin pozorjem - najavljuje Marjanovićeva.

Leskovačka trupa predstaviće svoj rad i u drugim gradovima širom zemlje, kaže Marjanovićeva, a planiraju i da gostuju u Hrvatskoj i Republici Srpskoj.

Plan ove ustanove kulture usvojili su gradski većnici, a o njemu će raspravljati i odbornici, na narednoj sednici Skupštine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.