Izvor: JUGpress.com, 01.Feb.2023, 22:14

Šest porodica dobilo kuću na selu

LESKOVAC

Na javni konkurs za dodelu bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom Ministarstva za brigu o selu u prošloj godini izdvojilo je 500 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava koji se mogao dobiti za kupovinu jedne seoske kuće sa okućnicom iznosio je 1,2 miliona dinara. Sa teritorije Leskovca apliciralo je 11 porodica. (150 na nivou Srbije). Za šest porodica su odobrena bespovratna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sredstva za kupovinu seoske kuće sa okućnicom, pet zaheva su odbijena jer podnosioci prijava nisu ispunili uslove konkursa, dok je jedna porodica sama odustala nakon prijave. Ovih šest porodica (dve vanbračne zajednice i četiri bračni partneri) se uselilo i postali su vlasici svojih kuća koje se nalaze u Priboju, Grajevcu, Radonjici i Pečenjevcu, dok su u Draškovcu dve kuće. Ukupna vrednost investicije je 6.852.928 dinara.

Godinu dana ranije, u 2021., u okviru ove akcije podeljeno je pet kuća. Nastavak akcije se očekuje u februaru 2023. godine, kako je najavio ministar Milan Krkobabić, kada će uslediti raspisivanje Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Gordana Jovanović, član komisije za proveru ispunjenosti uslova koji se odnose na seosku kuću sa okućnicom kao i procenu tržišne vrednosti nepokretnosti u postupku apikacije, kaže da je problem pri realizaciji ovog konkursa predstavljao mali procenat legalizovanih objekata na teritoriji grada Leskovca, a to je jedan od glavnih uslova konkursa, kao i naći legalizovanu nekretninu u vrednosti do 1.200.000 dinara.

„Najčešće se dešavalo da podnosioci prijava već imaju u vlasništvu neku nekretninu na teritoriji Srbije, ali i da su krivično osuđivani, te stoga nisu ispunjavali uslove konkursa.“

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.