Šesdest turističkih organizacija na izložbi suvenira

Izvor: juGmedia, 12.Nov.2015, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesdest turističkih organizacija na izložbi suvenira

LESKOVAC – Turistička organizacija Leskovca danas i sutra je domaćin kolegama iz 60 srpskih i gradova iz okolnih zemalja na osmoj po redu Izložbi suvenira i turističkih publikacija, na kojoj su dodeljene i brojne nagrade.

Gosti su se u holu Leskovačkog kulturnog centra predstavili najboljim suvenirima, publikacijama, razglednicima i video materijalima. Izložba je prodajnog karaktera.

Direktor TOL-a >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Žikica Nestorović rekao je na otvaranju izložbe da ona ima za cilj promociju turističkih potencijala Srbije, te da se za mnoge prirodne lepote malo zna u široj javnosti.

„Ovo je i svojevrstan sastanak turističkih radnika, jedan u nizu koji osmišljavamo radi razmene iskustava, da se upoznamo i dogovorimo o daljim zadacima. Prkoseći krizi, pokazujemo da među nama ima veštih pojedinaca, kreativnih i invetnivnih stvaralaca“, kazao je Nestorović, dodavši da mu je „srce puno“ što je skromna izložba prerasla u veliku manifestaciju.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podsetio je na prirodne lepote Srbije, među kojima i kanjon Vučjanke.

„Zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom turizma, trgovine i telekomunikacija Republike Srbije, sprovodimo projekat uređenja kanjona Vučjanke i već naredne godine i ova lokacija biće ucrtana na turističkoj mapi Srbije kao mesto koje vredi posetiti“, kazao je i šaljivo dodao da je nadahnutim govorom Nestorović ponovo zaslužio mesto direktora leskovačkog TOL-a.

Nagrade su dodeljenje u 11 kategorija.

Prvo mesto za jednolisnu turističku publikaciju pripalo je Turističkoj organizaciji opštine Lazarevac, za višelisnu turističku publikaciju do 50 strana Organizaciji za turizam i kulturu Sokobanja, a za turističku publikaciju sa preko 50 strana Turističkoj organizaciji Niša.

Najbolja video publikacija –promo film pripala je Turističkoj organizaciji Golubac, za video publikacija – reportaža turističkoj organizaciji opštine Majdanpek, za suvenir Turističkoj organizaciji grada Kruševac, za upotrebni predmet Turističkoj organizaciji opštine Blace, za najoriginalniji eksponat JP Turistički centar grada Zrenjanina, za turistički plakat Turističkoj organizaciji opštine Vršac, za turistička fotografija – KOLEKCIJA turističkih fotografija Centru za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo Vladičin Han.

Najbolju turističku mapu imala je Turistička organizacija Bela Palanka, najbolju turističku razglednicu Turistička organizacija opštine Knjaževac, a specijalna nagrada dodeljena je Turističkoj organizaciji opštine Vršac za set reprodukcija fotografija.

zahvalinice su dodeljene pojedincima iz Leskovca i medijima, među kojima je i naš portal Jugmedia.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.