Izvor: JUGpress.com, 01.Jul.2023, 15:12

Sedmi turnir u rukometu na pesku

LESKOVAC

Na otvorenim terenima SRC „Dubočica“ bio je domaćin na svojim otvorenim terenima turnira u rukometu na pesku. Ovaj turnir, sedmi po redu, organizovan je u saradnji Kancelarije za mlade, Odbora za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti i Sekcije rukometnih sudija i kontrolora grada Leskovca. Turnir je otvorio Andrija Atanasković, član Gradskog veća, koji je naznačio da zbog samog ambijenta na kome se igra, terena i pravila, rukomet na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pesku privlači veliki broj gledalaca i zato je postao deo programa Olimpijskih igara za 2024. godinu.

Miloš Radojičić, u ime organizatora turnira, ističe da je ovo jedini turnir u rukometu na pesku južno od Beograda i jedini turnir na kome su obezbeđene nagrade za najuspešnije – prva nagrada u iznosi od 40.000 dinara, druga 30.000, a treća 10.000 dinara u obe konkurencije. Na turniru učestvuje deset ekipa iz Srbije – šest muških četiri ženske. Timovi dolaze koje dolaze iz Bora, Boljevca, Lebana, Niša, Vlasotinca, Vranja, Prekuplja i Leskovca. Takmičari su uglavnom iz omladinskih selekcija i mlađih kategorija, a cilj je da se afirmiše rukomet kao sport i rukomet na pesku.(kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.