Sećanje na Boru Zdravkovića

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2017, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sećanje na Boru Zdravkovića

LESKOVAC

Leskovački kulturni centar organizovao je tradicionalno književno veče „Sećanje na Boru Zdravkovića“, profesora književnosti i pisca.

Članovima porodice je uručena povelja koju je LKC i časopis „Naše stvaranje“ dodelilo Borislavu Zdravkoviću kao glavnom i odgovornom uredniku za periode 1973.-1979. i 1984.-1993. godine.

O liku i delu profesora Bore Zdravkovića su govorili profesor >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dr Živan Stojković, profesor dr Dragomir S.Radovanović, kao i Danilo Kocić, novinar, koji je rekao da se radi o najboljem leskovačkom pesniku dvadesetog veka.

„Upravo se navršilo pet godina od njegove smrti i 50 godina od objavljivanja njegove čuvene zbirke pesama „Trenuci lirike“. O profesoru Zdravkoviću može se govoriti na više načina, pre svega kao pesniku, onda kao novinaru i uredniku radio Leskovca, ali i uredniku časopisa „Naše stvaranje“. On je bio ponos leskovačkog pesnika i zahvaljujući njemu mnogi pesnici su se oprobali i poželeli da pišu na način kako je i on radio.“

Stihove je kazivala poetesa Andrijana Mitrović.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.