Saša Stojanović: Neće biti nameštaljki jer ova vlast i ne zna šta je to kultura (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 22.Jan.2017, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Stojanović: Neće biti nameštaljki jer ova vlast i ne zna šta je to kultura (VIDEO)

Grad Leskovac je raspisao konkurs za sufinansiranje projekata iz kulture, a opozicioni odbornik u lokalnom parlamentu i pisac čiji su romani prevedeni na više svetskih jezika Saša Stojanović tvrdi da neće biti „nameštaljki“ prilikom raspodele sredstava.

Ova vlast u Leskovcu i ne zna šta je to kultura, da bi novac uopšte mogla da deli i definiše po političkoj liniji. I to nisu dobre namere već neznanje o tome šta je dobro a šta ne, pa se ide po nekom >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << ustaljenom redosledu“, tvrdi Stojanović.

On je gostujući u emisiji „Više od vesti“ na lokalnoj televiziji K1 kazao da je naprednjačka vlast u ovom gradu već 4 godine samo podržava one kulturne projekte koje je pre njih napravila ili već podržavala prethodna gradska vlast na čelu sa Demokratskom strankom.

Mi ne znamo ništa o tome, ali je verovatno dobro, pa ćemo onda i da damo novac za to. Ovo što danas postoji jeste vrlo kvalitetno, kao što su LIFFE, Ledamus, Zvezdice, Susreti dr Mire Ivanović… Ali je sve to nastalo pre njih“, istakao je ovaj pisac i odbornik Demokratske stranke u lokalnom parlamentu.

On je zaključio da postoji još mnogo stvari u kulturnom životu grada koje bi mogle „da se otvore“ i da budu podržane, poput festivala mladih bendova.

Ceo razgovor sa piscem Sašom Stojanovićem pogledajte ovde:



Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.