Samo u jednom meču gosti slavili

Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2018, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo u jednom meču gosti slavili

LESKOVAC-NIŠ-VLASOTINCE-VRANJE

U 11.kolu Srpske lige ,,Istok” od devet utakmica, u osam mečeva pobedi su se radovali domaći igrači, dok su od gostiju, samo fudbaleri Pukovca u Paraćinu bili bolji od domaćeg Jedinstva i slavili pobedu od 2:5.

Od četiri ekipa iz Jablaničkog okruga za nijednu ekipu nije bilo radosti pobede u ovom kolu. Zahuktali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Moravac Orion zaustavljen je na svom bunjištu u Mrštanu u meču sa niškim Car Konstantinom koji je okončan nerešenim ishodom 1:1. Leskovačka Dubočica sa gostovanja u Popovcu kod Niša vratila se kući bez bodova. Domaća ekipa bila je nemilosrdna i sa 4:1 slavila je pobedu, a leskovački srpskoligaš i dalje se nalazi na samom dnu tabele srpskoligaškog ,,Istoka”. I ako su igrajući nerešeno 1:1 na gostujućem terenu protiv ekipe Jagodina Tabane, fudbaleri Radana iz Lebana i dalje su poslednji na tabeli. Nisu se proslavili ni fudbaleri bošnjačkog Jedinstva koji su sa 2:0 izgubili u Varvarinu od lidera na tabeli ekipe Temnića 1924.

Prva je ekipa Temnića 1924 iz Varvarina sa 31 osvojenim bodom, drugi su fudbaleri pirotskog Radničkog koji na svom kontu imaju 27 bodova, zatim sledi Budućnost (Popovac) sa 25 bodova, a bod manje ima ekipa Moravca Orion iz Mrštana.

Rezultati 12.kola: SFS Borac – Trstenik PPT 2:1, Rtanj – Sinđelić 2:1, Jagodina Tabane – Radan 1:1, Temnić 1924 – Jedinstvo (B) 2:0, Moravac Orion – Car Konstantin 1:1, Radnički (P) – Zaplanjac 2:0, Budućnost – Dubočica 4:1, Jedinstvo (P ) – Pukovac 2:5.

U 13.kolu, koje je na programu 27 i 28. oktobra, sastaju se:

Pukovac – SFS Borac, Dubočica – Jedinstvo (P), Zaplanjac – Budućnost, Car Konstantin – Radnički (P), Radnički (S) – Moravac Orion, Jedinstvo (B) – Dunav, Radan – Temnić 1924, Sinđelić – Jagodina Tabane, Trstenik PPT – Rtanj.

Sve utakmice igraju se od 14 časova, osim utakmice u Nišu između domaćeg Car Konstantina i pirotskog Radničkog koja se igra u nedelju od 11 časova.

ZONA ,,JUG”

Vlasina, Pusta reka i Pčinja kolovođe

TROJKA KOLO VODI

Ovog fudbalskog vikenda na teritoriji FSRIS nije bilo radosti za gostujuće fudbalere. U prvenstvu Srpske lige ,,Istok”, kao gostujuće ekipa pobedi se radovali samo fudbaleri Pukovca u Paraćinu. U zoni ,,Jug” zabeležen je stoprocentan učinak domaćih ekipa. Da li je domaći teren bio osnovna prevaga da domaći klubovi slave svih osam pobeda ili su gostujuće ekipe imale svoj loš dan, to je pitanje za stručna rukovodstva klubova koji su poraženi u ovom 10.kolu.

Na tabeli sa po 20 bodova nalazi se Vlasina, Pusta reka i Pčinja, dok bod manje imaju fudbaleri OFK Niša. Ujednačenost ekipa u borbi za prvo mesto, kao i ne baš sjajne igre i rezultati vodećih ekipa u dosadašnjem delu prvenstva učinili su svoje da se nijedna ekipa nije izdvojila sa viškom bodova. U preostalih pet kola biće prilike da se vidi pravi kvalitet svih ekipa, kako u borbi za sam vrh tabele, tako i očuvanju zonaškog statusa.

Fudbaleri Vlasine polako stižu do željene forme, i u proteklom kolu na svojoj ,,Rosulji” sa 3:0 savladali su čvrstu ekipu Tanaska Rajića iz Pirota. Po svemu sudeći najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem delu prvenstva načinili su fudbaleri bojničke Puste reke, koji sa 20 bodova dele čelnu poziciju. Ni u ovom kolu nisu dozvolili nikakvo iznenađenje, pa su tako bez većih napora stigli do pobede od 5:2 na svom terenu u meču sa ekipom Mladosti iz Bosilegrada. Podno Hisara, leskovačka Sloga je bila bolja od eipe Vranjske banje i zabeležila pobedu od 2:1, dok je Pčinja u Trgovištu bila bolja i savladala Jablanicu iz Medveđe sa 3:0. U Gornjem Stopanju navijači domaćeg Jedinstva radovali su se pobedi od 2:1 u meču sa ekipom Mladosti iz Medoševca, a fudbaleri Budućnosti iz Orašja poraženi su na gostovanju u Pirotu od domaćeg Jedinstva sa 4:2.

Rezultati 10.kola: Vlasina – Tanasko Rajić 3:0, Sloga – Vranjska banja 2:1, Morava – OFK Niš 1:0, Pusta reka – Mladost (B) 5:2, Pčinja – Jablanica 3:0, Balkanski – Brzi brod 2:0, Jedinstvo (P) – Budućnost 4:2, Jedinstvo (GS) – Mladost (M) 2:1.

U 11.kolu koje je na programu sledećeg vikenda, sastaju se: Budućnost – Vlasina, Brzi brod – Jedinstvo (GS), Jablanica – Balkanski, Mladost (B) – Pčinja, Tanasko Rajić – Pusta reka, OFK Niš – Jedinstvo (P), Vranjska banja – Morava, Mladost (M) – Sloga. Sve utakmice počinju od 14 časova, osim susreta u Pirotu između domaćeg Tanaska Rjića i bojničke Puste reke, koja se igra u nedelju od 11 časova.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.