Sa tehnologijom na ti sutra u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 21.Maj.2023, 20:51

"Sa tehnologijom na ti" sutra u Leskovcu

Manifestacija posvećena nauci "Sa tehnologijom na ti", koju su organizatori sa Tehnolološkog fakulteta iz Leskovca ranije najavili, ali i odložili zbog dana žalosti, biće održana u ponedeljak, 22 maja od 12 do 18 sati na centralnom gradskom trgu.

Drugi put leskovački Tehnološki fakultet na ovaj način promoviše nauku - kroz interaktivne postavke, naučno-popularne eksponate i modele tehnoloških procesa, a cilj im je da mladima predstave trendove u različitim oblastima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tehnologije, približi nauku mladima, učini je razumljivijom i probudi interesovanje za učenjem i istraživanjem.

Manifestacija je prvobitno trebalo da se održi 5. maja, ali je odložena zbog tragedije u beogradskoj školi i trodnevne žalosti, pa je okupljanje sutra.

Učešće ili organizovanu posetu najavilo je preko dvadeset škola iz Leskovca i okruženja, predškolska ustanova iz Leskovca, a najavljen je i veliki broj gostiju iz drugih gradova. Otvaranje manifestacije predviđeno je za 12 časova, kada se očekuje obraćanje državnog sekretara Ministarstva prosvete, rektora Univerziteta u Nišu, gradonačelnika grada Leskovca - najavili su organizatori.

Ranije su organizatori istakli da ovu naučnu manifestaciju od drugih izdvaja to što je fokus na inovativnim tehnologijama i proizvodima koji su nastali kao rezultat spoja teorijskih i praktičnih znanja, kao i mogućnost da posetioci i sami učestvuju u eksperimentima.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.