Sa međunarodnog takmičenja u Kruševcu leskovački plivači doneli 11 medalja

Izvor: JužneVesti.com, 14.Maj.2023, 18:53

Sa međunarodnog takmičenja u Kruševcu leskovački plivači doneli 11 medalja

U konkurenciji od 402 takmičara, plivači Plivačkog kluba Leskovac osvojili su ukupno 11 medalja na međunarodnom Šarengradskom kupu koji je u subotu, 13. maja, održan u Kruševcu.

U ekipi je bilo 14 plivača koji su predstavljali klub iz Leskovca, a u svoj grad vratili su se sa jednim zlatom, šest srebrnih medalja i četiri bronzane.

Najviše uspeha imala je 15-godišnja Andrea Stanković koja je zlato osvojila u disciplini 100 metara slobodnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stilom i dve srebrne medalje u disciplinama 100 metara delfin i 50 metara u slobodnom stilu.

11-godišnja Iskra Dobrić je dobila srebrnu medalju u disciplini 50 metara prsnim stilom i bronzanu u disciplini 50 metara delfin, dok je 3 godine mlađa od nje Ana Đorđević osvojila bronzu u disciplini 50 metara prsno.

Uspešan je bio i 16-godišnji Pavle Jocić koji je dobio srebrnu i bronzanu medalju u disciplinama 100 metara leđno i 200 metara mešovito plivanje, kao 13-godišnji Luka Dimitrijević koji je srebro i bronzu dobio za stilove 200 metara mešovito plivanje i 400 metara slobodni stil.

15-godišnji Nikola Savić dobio je srebro za 100 metara plivanja prsnim stilom.

Osim plivača iz Srbije, na takmičenju su učestvovali i plivači iz Severne Makedonije, Bugarske i Bosne i Hercegovine.
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PANČEVAČKI PLIVAČI SE VRATILI IZ KRUŠEVCA SA 7 MEDALJA Dunja, Lena, Mihajlo i Vuk uspešno predstavili svoj klub Sparta i grad Pančevo!

Izvor: Pančevac-online.com, 15.Maj.2023, 08:30

”Šarengradski KUP 2023” održan je na zatvorenom bazenu (50m) SRC “Kruševac” u Kruševcu 13. maja. Na takmičenju je učestvovao 31 klub: iz BiH, Severne Makedonije, Bugarske i Srbije, sa ukupno 402 takmičara. Za PK “Sparta” su nastupili Dunja Stoev, Lena Živanović, Kristian Veličković,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.