STUDENATI  SOLO PEVANjA ODRŽALI KONCERT U LESKOVCU

Izvor: JUGpress.com, 05.Apr.2016, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STUDENATI SOLO PEVANjA ODRŽALI KONCERT U LESKOVCU

LESKOVAC

Studenti Fakulteta umetnosti u Nišu, odseka solo pevanja u klasi prof. mr Katarine Simonović Ivanković održali su večeras koncert u svečanoj sali grada Leskovca i pokazali deo svog raskošnog talenta i repertoara uz klavirsku pratnju Ane Aćimović.

Profesorka Katarina Simonović Ivanković za Regionalnu informativnu agenciju   kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da je kao profesor jako uzbuđena i srećna, jer su studenrti pokazali šta su naučili .

„Čini mi se da kad ja pevam kao solista mnogo je lakše, ovako je veća odgovornost i veće je i uzbuđenje. Mogu da kažem i da sam kao profesor srećna, jer su sva ova deca, ako uopšte tako možemo da kažemo, jer su to ipak punoletni i ozbiljni ljudi, dobri, vredni i znaju gde su došli”,kaže Ivkovićeva.

“Moram da priznam i da sam se prijatno iznenadila večeras, neki su prešli granicu koju sam ja očekivala i u interpretaciji, ali i u emociji, tako da sam stvarno srećan professor,“ dodaje .

“Vi u Leskovcu imate talentovanog pevača Nikolu Mikića, koji treba finansijsku podršku da bi otišao iz ove zemlje i pokazao svoj talenat. On je trebao da krene na takmičenje u Gvadalaharu, ali to košta 3.500 evra. Meni je jako žao što roditelji, sponzori, grad ili neko četvrti nije mogao da obezbedi ta sredstva, ali da bi mladi ljudi uspeli mora neko da ih finansira. Volela bih da živimo u 18. ili 19. veku, pa da imamo mecene kao što su ih imali i Šubert i Mocart i Betoven… Onda bi bila druga priča, ovako smo prepušteni sami sebi, ali nadam se da će se nešto ipak promeniti na bolje“ zaključuje profesorka Katarina Simonović Ivanković.

Najmlađi učesnik koncerta Nikšićanin Filip Vučić kaže da je veliko zadovoljstvo biti sa svojom klasom pred publikom i profesorom i prikazati ono što se mesecima pre toga pripremalo i radilo i koliko se uspelo u tome.

U Leskovcu su večeras nastupali  Marijana Davinić dip. student master akademskih studija,  Anđela Janković student master akademsih studija,  Nikola Mikić apsolvent,  Milica Krasić student četvrte godine,

Jelena Stojilović student treće godine,  Katarina Mihailović student prve godine, Filip Vučić student prve godine.

Sem novinara Regionalne informativne agencije JUGpress I leskovačkih nedelujnih novena Nova Naša reč nijedan drugi medij nije zabeležio ni pratio ovaj kulturni dogadjaj.

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.