STIŽU POZIVI: Opet vojne vežbe

Izvor: juGmedia, 01.Avg.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STIŽU POZIVI: Opet vojne vežbe

Od juče su u Leskovcu počeli da se dele novi pozivi na jednodnevne i višednevne vojne vežbe prema posebnim planovima i rasporedima vojnim obveznicima u rezervnom sastavu koji su odslužili vojni rok sa oružjem.

Novi Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je pre par dana da se mora naći način da se ponovo u proces obuke uvedu i one koji nisu pripadnici vojske

U pozivu se navodi da će pojedine vežbe trajati i do 15 dana, a za one koji se ne odazovu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << zaprećena je kazna od 10.000 do 50.000 dinara ili tri meseca zatvora.

U Vojsci Srbije kažu da je trenutno oko 500 pripadnika rezervnog sastava koji se obučavaju na vojnim poligonima i da se radi o ljudima koji imaju završenu srednju stručnu spremu i za koje je procenjeno da u slučaju ratnog ili vanrednog stanja mogu da budu u ulozi podoficira.

Ukoliko su u stalnom radnom odnosu, sve vreme će im biti plaćeno, poslodavac je u obavezi da im isplati punu platu, što mu kasnije iz Ministarstva odbrane refundiraju.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovčanima stižu pozivi za vojne vežbe

Izvor: OkRadio.rs, 01.Avg.2017

Od ponedeljka su u Leskovcu počeli da se dele novi pozivi na jednodnevne i višednevne vojne vežbe prema posebnim planovima i rasporedima vojnim obveznicima u rezervnom sastavu koji su odslužili vojni rok sa oružjem. U pozivu se navodi da će pojedine vežbe trajati i do 15 dana, a za one koji se...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.