Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2023, 07:56

SRCE povodom zatvaranja “Džinsija”

LESKOVAC

Takozvani ” strani investitori” , koji su za otvarannje svojih pogona u Leskovcu i širom Srbije dobili značajne subvencije iz državnog budžeta počeli su da napuštaju brod koji tone. Epidemija je krenula i na žalost prve njene žrtve su 1050, naših sugrađana, radnika turske fabrike “Džinsi”.  saopštio je Gradski odbor Pokreta Srbija entar (SRCE) Leskovca

   ” Podsećamo da je grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Leskovac u sređivanje pogona bivše “Sintetike” investirao 200 miliona dinara kako bi je ustupio “Džinsiju”, i to da je 2015. godine odlučio da oslobodi “Džinsi” naknade plaćanja građevinskog zemljišta u iznosu od 6.5 milona dinara. Ostala je obaveza mesečnog zakupa  „Sintetike“ od 14.000 kvadrata i „Džinsi“ je trebalo da plaća 5.700 evra mesečno. Međutim, i tu se nagomilao veliki dug prema lokalnoj samoupravi. Koliki su računi za struju i vodu to se još ne zna, ali su sigurno sa mnogo nula.

   Oni koji vode grad, na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem, nisu tu videli nikakve probleme, jer što je vlasništvo grada to je “alajbegova slama”. Koga briga? Kada su počele priče o “odlasku” “Džinsija” iz Leskovca i počela prozivka gradonačelnika, gospodin Cvetanović je “kontaktirao” rukovodstvo “Džinsija”, ali šta da radi kada je ono u Turskoj, a on pojma nema o čemu oni razmišlju.

   Možda gradonačelnik nije imao vremena da se bavi sudbinom 1050 radnika, jer su mu bili bitniji karneval i žurka za osnovce. Tu su kamere tu su mediji, tu je “hleba i igara”. Zar se nije zapitao da li tih hiljadu radnika imaju porodice, šta će se desiti sa njihovom decom kada u septembru krenu u školu, kako da im obezbede knjige, garderobu, novac za stan ako studiraju van Leskovca.

Gradski odbor Pokreta Srbija centar Leskovac, smatra da je neodgovornost onih koji vode ovaj grad na čelu sa gradonačelnikom Cvetanovićem ogromna, i da njihovo upravljanja vodi Leskovac u ekonomsku propast, zbog čega, ako imaju imalo morala i časti,  treba svi da podnesu ostavke”, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Pokreta Srbija centar Leskovac. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.