Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2023, 21:23

SRCE o leskovačkom stadionu

LESKOVAC

 Poštovani sugrađani, ako ste starije generacije, sigurno ste učili pesmu Skadar na Bojani, a sada ste je konačno i doživeli. Doduše, sada se pesma zove Stadion Dubočica, navodi se u saopštenju Gradskog odbora  Srbija centar Leskovac.

 “Konačno je došao i taj dan za otvaranje stadiona.  Zna se ko otvara stadione  >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i auto – puteve, tako da lokalna vlast može da otvori samo WC-e na stadionu, koji su barem, izgrađeni po evropskim standardima. Nije da se leskovačka SNS, nije trudila oko stadiona. Prvo se tvrdilo da gradnja stadiona ne košta ništa i da građani nema zašto da brinu, jer finansiranje i gradnju vrši UEFA. Kad, ne lezi vraže, kasnije saznamo da i nije baš tako i da izgradnju finansira FSS sa učešćem lokalne samouprave, a da UEFA samo određuje normative za stadion. Onda se pojavljuju firme omiljene vrhovima republičke vlasti kao izvođači radova, koji su trajali i trajali.

  Zbog njihove neažurnosti došli smo dotle da predsednik dođe u situaciju da ne govori istinu o otvaranju „velelepnog stadiona“, što je kako svi znamo skoro pa nemoguće, jer je on najpoznatiji „sipač istine“.

   Tako je dana 21.10. 2022. g. izjavio da će biti odigrane :„Prve utakmice na leskovačkom stadionu na proleće, dovešću vam Piksija i reprezentaciju”

Onda je dana 20.05.2023.g. iznenada promenio plan:” Ponovo odloženo svečano otvaranje stadiona u Leskovcu”.

       Dana  29.07.2023.g. saznali smo da  će otvaranje novog stadiona biti “možda” 19.08.2023.g.

     Najzad, danas, u jednom od “vrlo retkih javnih obraćanja” predsednik Vučić izjavljuje: “da će naredne nedelje doći u Leskovac i otvoriti novosagrađeni Gradski stadion. On nije precizirao datum, ali nezvanično saznajemo, da će to biti ponedeljak”

   E, to je pravi predsednik,  3 u 1,  otvori stadion, otvori Roštiljijadu i obiđe znamenitosti Vinarca i okoline. Ekonomija mu je oduvek bila na prvom mestu ili  barem među prva tri mesta, zbog čega nam i tako lepo ide, kao jedinom pravom ekonomskom tigru. Nije bitno što su tigru odavno ispali zubi pa sada može da se hrani samo kašicama, bitno je da smo jedini.

   Lepo je što će biti otvreno nešto novo od koristi ovom gradu ali se u startu javlja pitanje koliko će grad imati koristi od stadiona, ako je Vučić izjavio da je to nacionalni stadion koji pripada državi Srbiji i da ćemo “Naći operatera za stadion, nećemo da ostavljamo to lokalnim samoupravama”. Ranije je najavio da će za održavanje tri novosagrađena stadiona po UEF-a standardima angažovati neku stranu agenciju”.

   Zbog svega navedenog postavljamo pitanjnje gradonačelniku i njegovom stručnom timu:

Koliko su stadion i svi prateći radovi oko njega koštali grad Leskovac?

Ko će stvarno upravljati stadionom i o čijem trošku?

Kakvu korist će imati grad Leskovac od stadiona koji će funkcionisati kao “Džinsi”, “Jura”, “Aptiv”…?

Koliko će sa takvim načinom poslovanja stadiona moći da se razvija amaterski sport u Leskovcu?

Ko će da plati za potrošenu struju i vodu na stadionu, do sada?

Koliko će još biti potrošeno para, dok stadion funkcioniše po principu, “što je moje, tvoje je”?

Kada će konačno i stvarno biti završena izgradnja stadiona? , navodi se u saopštenju Gradskog odbora  Srbija centar Leskovac. (kraj) SM/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.