Izvor: JUGpress.com, 11.Feb.2024, 18:14

SRCE: Vikend horor 

LESKOVAC

Dragi sugrađani,

Ako je neko od vas imao tu nesreću da bude u potrebi da primi injekciju vikendom, sasvim sigurno je shvatio da nevolja nikad ne dolazi sama. Kao da nije dovoljno loše što ste bolesni, već je potrebno i da preživite golgotu kako bi primili svoju terapiju. Na injekcionom odeljenju leskovačkog DZ, vikendom injekcije daje jedna medicinska sestra. Dobro ste pročitali. Jedna. Njih dve >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su zapravo prisutne u jedinom injekcionom odeljenju koje radi, ali jedna šprica, a druga se bavi administracijom. I zaista, ne zna se kome je gore. Da li pacijentu koji po dva sata u grupi sa još tridesetak drugih pacijenata čeka da primi terapiju, ili toj medicinskoj sestri koja je osuđena da samo ona toga dana obavlja posao davanja injekcija i ima kontakte sa svim tim pacijentima. Danas je među njima bila i jedna onkološka pacijentkinja. Mi iz GrO Srbija centar u Leskovcu, koji smo se na terenu uverili u horor koji se vikendom događa na injekcionom odeljenju DZ želimo da odgovornima postavimo sledeća pitanja:

-Da li ovako izgleda adekvatna briga o pacijentima? Do magnetne rezonance znamo da ne možemo, ali, da li put do injekcije mora biti ovako trnovit?

-Da li mislite da je medicinski ispravno da tridesetak ljudi sa različitim dijagnozama istovremeno boravi u malom prostoru? -Da li je medicinska sestra koja nedeljom šprica pacijente realno “osuđenik”?

-Da li moguće da niste u stanju da organizujete rad još jednog injekcionog odeljenja nedeljom, bar u vreme epidemije virusa i infekcija i tako se prilagodite očekivanim novonastalim okolnostima, koje su zapravo za vas, na nivou vanrednog stanja? Draga gospodo načelnici, direktori i svi ostali odgovorni za ovaj haos, nemojte se baviti epskim renoviranjima i megalomanskim projektima dok ne rešite ove “male”, životne probleme, navodi se u saopštenju potpisanom sa :  Dobronamerno, od SRCA. (kraj)saopštenje/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.