ŠOK U LUNA-PARKU Srba je stajao kao ukopan, nismo ni slutili da se bori za život

Izvor: Blic, 29.Jun.2016, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOK U LUNA-PARKU "Srba je stajao kao ukopan, nismo ni slutili da se bori za život"

Srba Vučković (66) iz Pukovca, kod Doljevca, vlasnik ringišpila, preminuo je u nedelju u Vinarcu, selu kod Leskovca, od srčanog udara izazvanog stresom kada je korpa-sedište ringišpila udarila devojčicu K. I. (13) u glavu i povredila je.

Devojčica je dobro, ali joj je desno oko i dalje krvavo i ispod njega ima podliv.

- Mnogo sam se uplašila. Ne zbog toga što se meni desilo, već što je deda Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umro. Meni, ali i drugoj deci bio je poput pravog dede - kaže povređena devojčica.

Njen stariji drug se priseća šta se sve dešavalo u nedelju uveče, pre nego što je Srba preminuo.

- K. I. se vozila na velikom ringišpilu. Ringišpil je već usporavao kada je nju po obrazu udarila korpa u kojoj je iza nje sedeo dečak. Da li je on zaljuljao korpu, zaista ne znamo - priča ovaj mladić.

On i drugovi su videli da je korpa udarila K. I. i povikali su Srbi da zaustavi ringišpil.

- Zaustavio je ringišpil i K. I. je otišla kući jer živi u blizini. Srba je, međutim, stajao kao ukopan. Bilo je čudno da se ne pomera i ne reaguje. U tom trenutku nismo ni slutili da se bori za život - priča mladić.

Sledećeg momenta Srba je pao. Stariji koji su stajali u blizini ringišpila pritrčali su da mu pomognu. Neko mu je dao veštačko disanje, polivali su ga vodom. Srba se, međutim, nije osvestio. Ubrzo je došla i Hitna pomoć, nažalost, samo su mogli da konstatuju da je Srba umro od srčanog udara izazvanog stresom.

Porodica pokojnog Srbe je u šoku. Supruga Slavica u nedelju uveče bila je sa njim kada je preminuo.

- Još ne može da se pomiri sa tragedijom, pod lekovima je - kažu rođaci preminulog. Srba je, dodaju, godinama imao visok pritisak, ali to ga nije omelo da radi.

- Imao je 66 godina, a 80 godina staža. Radio je po dva posla. I u nedelju je bio na njivi, žnjeo je. Ni teško vreme nije ga omelo da se spremi i sa suprugom ode u Vinarce, udaljeno od Pukovca 25 kilometara, i da uveče radi sa ringišpilom - pričaju rođaci.

Srbini rođaci napominju da je poslednjih 35 godina bio vlasnik ringišpila i da je tako uveseljavao decu u selima na jugu Srbije.

Baka povređene devojčice kaže da su generacije odrasle pored Srbina dva ringišpila - veliki i mali koje je postavljao pred seosku slavu - Trojice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.