SDS: U Opštoj bolnici nezakonito zaposlen 21 radnik

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: U Opštoj bolnici nezakonito zaposlen 21 radnik

LESKOVAC – Član predsedništva opozicione Socijaldemokratske stranke Nebojša Cakić izjavio je danas da je u Opštoj bolnici u prošloj godini zaposlen 21 radnik, uprkos zakonskoj zabrani o zapošljavanju.

Cakić je na konferenciji za medije kazao da je uglavnom reč o nemedicinskim radnicima, koji su iste godine zaposleni na određeno vreme u Domu zdravlja, a potom ih je preuzela bolnica i zaposlila ih u stalni radni odnos. On je za takvo postupanje optužio lično direktora >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << bolnice Nebojšu Dimitrijevića.

“Najmanje 20 radnika je preuzeto na taj način, uglavnom bez zanimanja i stručne spreme, podoficiri, sa poljoprivrednom, metalnom, tekstilnom i sličnim školama, a direktno je primljena supruga gradskog većnika i ćerka direktora zdravstvene ustanove, kao i veliki deo familije Dimitrijevića, svi iz SNS-a”, kazao je Cakić.

Naveo je da je najmanje devet radnika primljeno iz prigradskih naselja Bratmilovce i Ančiki.

“Neverovatno talentovani ljudi. Da li treba da kažem odakle je direktor bolnice”, pitao je Cakić, koji je novinarima pokzao i neke ugovore i anekse ugovra.

On je, ponovo tražeći ostavku direktora Dimitrijevića, podsetio na nedavnu izjavu ministra zdravlja Zlatibora Lončara koji je kazao da je oko 4000 nemedicinskih radnika višak u srpskom zdravstvu, ali i najavio da će uskoro izaći sa spiskovima onih koji su primljeni u stalni radni odnos u leskovačkoj bolnici i u 2015. godini.

(Kraj) mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.