SDS: Rušenje Bagata samo dok su kamere uključene

Izvor: juGmedia, 26.Nov.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Rušenje Bagata samo dok su kamere uključene

LESKOVAC – U rušenje nelegalno sazidanog objekta ili jednog njegovog sprata, ne ide se sa kamerama i sa dva radnika opremljenim čekićima za kovanje eksera, saopštava leskovački SDS povodom rušenja.

U saopštenju resornog odbora za komunalana pitanja SDS-a izražava se čuđenje što lokalne vlasti nisu znale da se na toj zgradi zida i sedmi sprat, na kome ovih dana građevinska inspekcija vrši rušenje.

„Nadležni organi donose rešenja o zabrani gradnje, zaštitnik >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prava građana Saša Janković iz Beograda upozorava da se gradi, iako je gradnja zabranjena, opoziciona stranka SDS na konferencijama za štampu i saopštenjima upozorava lokalnu vlast na nelegalnu izgradnju, ali sve to nije dovoljno da gradonačelnik i organi lokalne samouprave preduzmu mere na koje su zakonom obavezni i od građana Leskovca debelo plaćeni“.

Tvrdi se, zapravo, da se rušenje odvija „samo dok su kamere uključene“.

„Odgovor je jednostavan. Novim Zakonom o legalizaciji objekata će biti omogućeno da se sve nezakonitosti i nepravilnosti u izgradnji ovog objekta legalizuju, i zato gradonačelnik i organi lokalne samouprave sada pred kamerama i građanima glume unapred dogovorene uloge. Jedan glumac je isti, načelnik inspekcijskih poslova Saša Pešić, samo je režiser drugi, ali sa istom namerom“.

U saopštenju se ponovo navodi da „Leskovac zaslužuje nekorumpirane, sposobne i stručne ljude na svom čelu“.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.