SDS: Obavezno članstvo u Privrednoj komori dodatno opterećenje za privredu

Izvor: juGmedia, 03.Okt.2016, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Obavezno članstvo u Privrednoj komori dodatno opterećenje za privredu

LESKOVAC – U SDS-u ističu da uvođenje obaveznog članstva u Privrednoj komori, u okolnostima krize i ogromnih problema i nameta sa kojima se već suočavaju naši privrednici na tržištu, samo dodatno opterećenje za privrednike.

Socijaldemokratska stranka uvođenje ovakve mere vidi kao veštačko i selektivno prepisivanje modela iz nekih razvijenih evropskih zemalja, koje je potpuno neadekvatno za naše ekonomske uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i uslove u kojima posluju naši privrednici. 

Podsećamo da je ovo samo jedan u nizu uvođenja novih nameta, nakon povećanja PDV-a, poreza na dobit, porez na imovinu, akciza, uvođenja akciza na struju itd. Dok vlast na čelu sa premijerom Vučićem u medijima gromoglasno najavljuje da će ukinuti parafiskalne namete, u realnosti uvode nove. U Srbiji već postoji ogroman broj parafiskalnih nameta, na šta ukazuju sve nadležne domaće i međunarodne institucije, poput MMF-a i Svetske banke, a uvođenje novog nameta potvrđuje da je ova vlast sposobna samo da obmanjuje građane, ali ne  i da rešava probleme„, navodi se u saopštenju SDS-a.

Efekat ovakve mere u našim okolnostima nije osnaživanje privrede, već isključivo opterećivanje još jednim u nizu nameta, zaključuju u ovoj stranci.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.