Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2020, 14:45

Rusi opet u leskovačkoj bolnici

LESKOVAC

Tim ruskih eksperata koji u Srbiji boravi kako bi pomogao zbog epidemiološke situacije danas je posetio Leskovac, objavlejno je na zvaničnom sajtu grada Leskovca.

” Lekari su obišli Opštu bolnicu, Dom zdravlja i Zdravstvenu stanicu broj 3 koja trenutno funkcioniše kao COVID ambulanta.

Sa menadžmentom bolnice i Doma zdravlja Rusi su razgovarali o broju obolelih na teritoriji grada Leskovca i Jablaničkog okruga, o stanju pacijenata, merama >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koje se preduzimaju radi sprečavanja širenja korona virusa i o načinu na koji će oni pomoći. Podsetimo, ruski stručnjaci su Leskovac prvi put posetili početkom ove nedelje i tada je rečeno da će se njihova pomoć pre svega sastojati iz dezinfekcije zdravstvenih ustanova, snabdevanja medicinskom i zaštitnom opremom, tehnikom ali i neposrednog pružanja medicinske pomoći obolelima od virusa korona.

Direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević je danas istakao kako će pomoć ruskih stručnjaka biti veoma značajna u toku priprema ustanove za COVID centar Jablaničkog i Pčinjskog okruga”, navodi se u saopštenju.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lekari iz Rusije danas u Vranju

Izvor: VOM.rs, 13.Apr.2020, 09:23

Lekari iz Rusije danas u Vranju. . Tim lekara iz Rusije danas je u poseti Vranju. Oni su trenutno u Gradskoj upravi, očekuje se da u toku dana posete i vranjski Zdravstveni centar, odeljenja gde se leče Covid pacijenti saznaje VOM. Njihov prvi utisak je da su Vranjanci disciplinovani, a pohvalili su...

Nastavak na VOM.rs...

Vojska dezinfikuje kasarnu u Sinkovcu, Opštu bolnicu i Dom zdravlja

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2020

LESKOVAC..Pripadnici 256. bataljona ABHO iz Kruševca su se priključili akciji dezinfikovanja ulica i zgrada Leskovca...Oni će sa dve cisterne izvršiti dezinfekciju kasarne u Sinkovcu, Doma zdravlja i Opšte bolnice, kao i deo grada gde je najveća frekvencija ljudi koji su ili oboleli ili se sumnja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.