Roštiljijada ostaje u centru Leskovca

Izvor: juGmedia, 09.Dec.2013, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roštiljijada ostaje u centru Leskovca

LESKOVAC – Leskovčaka gurmanska manifestacija Roštiljijada i ove godine će najverovatnije biti održana u centru Leskovca jer nisu preduzete nikakve aktivnosti za njeno izmeštanje.

O ovom problemu se neće razgovarati ni na poslednjoj sednici lokalne skupštine u ovoj godini, 17. decembra. Odbornica DS Mirjana Perišić, koja je inicirala raspravu, izražava bojazan da će sve ostati po starom.

“U >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << materijalu za sledeću sednicu nema ni govora o ovom predlogu, niti rešenja o ovom predlogu, pa se bojim da će ovo biti potpuno zaboravljeno, da ćemo sačekati sledeću Roštiljijadu, onako kako smo je sačekali i prethodnih godina”, kaže Perišićeva.

Ona je predlog za izmeštanje Roštiljijade iznela na prethodnoj sednici i on je usvojen kao zaključak, pre utvrđivanja dnevnog reda. U zapisniku sa te sednice stoji da je odobornica povukla predlog, što ne odgovora istini.

“U ime DS i u ime građana i građanki koje žive u centralnom gradskom jezgru, predložila sam da ova manifestacija, koja bi trebalo da bude kulturna i pozitivni simbol grada, bude izmešetena. Rečeno je da će se problem razmatrati mnogo ozbiljnije na sledećoj sednici Skupštine grada i da će tada biti ozbiljnih predloga gradskih službi o budućoj lokaciji za Roštiljijadu”, ističe.

Pitanje izmeštanja Roštiljijade aktuelno je koliko i njeno održavanje na Širokoj Čaršiji. Posebno je aktuelizovano krajem prošlog leta, kada je pokrenuto i više internet peticija, koje nisu imale veliki odziv.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.