Izvor: JUGpress.com, 12.Maj.2019, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romska partija tvrdi da su u Leskovcu napadnuta sva tri romska naselja

BEOGRAD

Romska partija saopštila je da je sinoć oko 21.00 došlo do napada na tri romska naselja u Leskovcu gde je reagovala policija.

Kako se navodi u saopštenju, oko 50 huligana naoružanih palicama nasilno su se ponašali u romskim naseljima Sat Mahala, Podrvce i Slavka Zlatanovića u Leskovcu.

Portparolka Romske partije Sanja Šajn zatražila je od države da se obezbede policijske straže >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u tim naseljima.

“Nedopustivo je ovakvo ponašanje, podržavamo brzu reakciju policije, ali očekujemo i od ostalih nadležnih organa odlučnost u borbi protiv počinilaca ovakvih dela”, kaže Sanja Šajn.

Šajn je ocenila da ovakva ponašanja moraju najoštrije da budu sankcionisana i pozvala na uzržanost pripadnike romske zajednice.

“Ovo je drugi za redom napad na tri romska naselja u Leskovcu”, navodi Romska partija i dodaje da se ne sme dozvoliti da se ovakva vrsta provokacije pretvori u opšti sukob.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS traži kazne za počinioce i podstrekače napada na Rome u Leskovcu

Izvor: Beta, 12.Maj.2019

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas povodom napada huligana na žitelje romskih naselja u Leskovcu, hitnu reakciju države i nadležnih ne samo na identifikovanju i adekvatnom kažnjavanju počinilaca, već i na sankcionisanju podstrekača, kao i svih koji su doprineli širenju agresije i mržnje."Netolerantnost,...

Nastavak na Beta...

50 huligana napalo tri romska naselja u Leskovcu

Izvor: VOA, 12.Maj.2019

U subotu oko 21 sat, huligani naoružani hladnim oružjem napali su tri romska naselja u Leskovcu, nakon čega je reagovala policija, saopštila je Romska partija, a potvrdila policija. U saopštenju se navodi da se oko 50 huligana naoružano palicama nasilno ponašalo u romskim naseljima Sat Mahala,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.