Izvor: JUGpress.com, 18.Sep.2019, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji dece iz vrtića “Bambi” predali peticiju: Hoće li i vrtić da se rekonstruiše kao škola “Josif Kostić”

LESKOVAC

Većina roditelja čija deca su korisnici usluga dečjeg vrtića „Bambi“ potpisali su peticiju i uručili je predstavnicima lokalne samouprave. Oni traže da znaju kada će biti završeni radovi na rekonstrukciji ove ustanove, s obzirom na to da je najavljeni termin prošao pre dve nedelje

„Tamo se maltene ništa ne radi“ ističe Ana Volf i kaže da „je to očigledno, jer kad god se prođe pored >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Bambija“ vidimo da ima jedan ili nijedan radnik. Za to vreme deca su smeštena u vrtićima „Lane“ i „Kolibri“. Deca tamo nemaju nikakve uslove, jer ti vrtići i nisu predviđeni za njih. Oni su smešteni u neadekvatnim prostorijama, odnosno u hodniku… Stolovi za hranu su na bini, pa se plašimo i da se neko dete ne povredi… S obzirom da su u hodniku, tu je i promaja, svi tu prolaze, tako da su već počela i da se razboljevaju, razdražljiva su, nervozna… Za sada, s obzirom da je lepo vreme, oni provode dosta vremena i napolju, u parkiću iza vrtića, ali šta ćemo kad zahladni? Pored ove dve grupe, u vrtiću postoji i treća, najnovija upisan grupa, a oni, čak, i ne idu u vrtić, nego će da krenu tek kad radovi budu gotovi! Mi smo ovo pitanje postavljali upravi vrtića, ali oni ne znaju ništa da nam kažu. S obzirom da je Grad Leskovac finansijer, verujemo da oni mogu da ovaj problem što pre reše!“

Roditelji imaju i konkretan predlog šta treba uraditi i smatraju da je dovoljno da se vrtić okreči, očisti i da deca puste da tu budu do leta. Ostali radovi, kao što je menjanje stolarije, može da se odloži za sledeću godinu, na leto, kada vrtić ne radi.

Ana Volf je u ime roditelja i javno postavila pitanja na koje oni nemaju odgovor, a kruže među roditeljima:

1. Da li je istina da izvođač radova nije ispoštovao rok jer ima još neke velike projekte koje završava (kao što su radovi na „Opštoj bolnici“), te zato ne stiže da završi vrtić „Bambi“ i radi samo povremeno, kad mu dinamika posla na drugim gradilištima to dozvoli?

2. Da li je tačno da se čeka da se skinu prozori sa Opšte bolnice, koji su tamo neadekvatni, pa da se ugrade na zgradi vrtića „Bambi“?

3. Da li neko razmišlja kako će u narednih par meseci, kad počne loše vreme, dok se ne završi rekonstrukcija „Bambija“ roditelji da vode decu do vrtića „Lane“ i „Kolibri“, jer su prilično udaljeni i treba 40-ak minuta do tamo?

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.