Robert Takarič otvorio jedinstveni Festival scenskih minijatura (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 22.Nov.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robert Takarič otvorio jedinstveni Festival scenskih minijatura (VIDEO)

LESKOVAC – Treći po redu Festival scenskih minijatura, na kome učestvuje 20 školskih grupa, otvorio je danas jedan od najnagrađivanijih i najčitanijih pisaca za decu i profesor istorije Robert Takarič.

Festival Leskovačkog kulturnog centra afirmiše scensko stvaralaštvo dece uzrasta od 5 do 15 godina, a Takarič je iz svoje zbirke pesama “Školske face”, sa dramskim glasovnim efektima pročitao pesmu o učiteljici koju je njegova, ili neka druga >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << generacija zvala – Čestitam, učitilljici koja je čestitala i što sunce sija i što je kiša prestala da pada.

Pre Takraiča na bini su nastupili mali dobošari i najmlađe leskovačke mažoretkinje.

Na dvodnevnom Festivalu scenskih minijatura, jedinstvenom u Srbiji, biće prikazane kratke scenske forme kao što su dramoleti i igrokazi, ali i koreografski uobličena plesna ostvarenja i stilizovane narodne igre, performansi, pantomima, akrobatika…

Učestvuje 20 grupa iz Leskovca, Valjeva, Zaječara, Niša, Lebana, Predejana, Brestovca, Gornjeg Krainca, Oraovice i Slavujevca, ali i Ohrida. Takmičarski deo započeo je predstavom “Karneval životinja” OŠ “Trajko Stamenković” iz Leskovca,  a program vode Dragan Radović i mala Andreja.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.