Izvor: B92, 27.Jun.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restrikcije struje u Leskovcu

Leskovac -- U južnom delu Leskovca, u najtoplije doba godine, oko 3.900 domaćinstava je bez struje najmanje 12 sati dnevno zbog radova na modernizaciji mreže.

Više od 10 hiljada građana nema struju u periodu od 9 ujutru do 19 časova uveče. Radovi će trajati četiri dana. Osim stanova i kuća, bez struje su benzinske pumpe, fabrika "Zdravlje", kompleks bazena i sve privatne i ugostiteljske radnje u južnom delu Leskovca.

Stanovnici južnog dela grada kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je prvog dana isključenje trajalo i više od 12 sati. Najteže im pada što ne mogu se rashlade na 35 stepeni i što se zamrzivači otapaju, a poneki kažu i da ne mogu bez Interneta.

U leskovačkoj elektrodistribuciji kažu da su za 6.000 domaćinstava uspeli da obezbede alternativno napajanje strujom, ali da za ostale to nije bilo moguće.

Oni objašnjavaju da će povezivanjem trafo-stanica optičkim kablovima biti omogućen daljinski nadzor u trafo-stanicama. To znači da će moći da se spreči eventualni kvar ili da otklanjanje kvara traje kraće, ukoliko do njega ipak dođe.

Ovaj posao organizuju preduzeća Elektroprivreda i Elektromreža Srbije i on treba da se obavi na teritoriji cele zemlje, a Leskovac je jedan od prvih gradova.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.