Rešen problem grejanja u školi Vasa Pelagić

Izvor: juGmedia, 26.Okt.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešen problem grejanja u školi Vasa Pelagić

Osnovna škola „Vasa Pelagić“ u Leskovcu, ove zime neće imati nikakvih problema sa grejanjem, jer su stari dotrajali kotlovi zamenjeni sa tri nova, zahvaljujući sredstvima lokalne samouprave koja je za ovu obnovu izdvojila 1.750 hiljada dinara.

„Lokalna samouprava je u poslednjih četiri godina uložili negde oko 60 miliona, čak i više, za samo ovaj program unapređenja energetske sanacije objekta, koji podrazumeva i zamenu dotrajalih sistema grejanja i zamenu >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << neefikasnih sistema. To smo već u nekoliko škola uradili, sada je na redu ova škola koja je imala potpuno upropašćene kotlove, i morali su da se zamene. Ovo su neka redovna održavanja koja moraju da se sprovedu, sredstva nisu velika nisu ni mala, ali će se odraziti na potrošnju što je svakako u razgovoru sa direktorom vidimo da su rezultati već vidljivi i da je grejanje mnogo bolje u školi“, rekao je danas u poseti ovoj školi direktor Odeljenja za društveni i ekonomski razvoj Bojan Tojaga.

Direktor škole Aleksandar Cincar Janković istakao je da je cela procedura završena u predviđenim rokovima, tako da spremni dočekuju zimu.

„ Stari kotlovi su bili u izuzetno lošem stanju i zbog toga smo imali velikih problema sa grejanjem u toku zimskih meseci. Međutim, zahvaljujući gradu Leskovcu na uloženim sredstvima, ali i istovremeno na trudu i energiji za poboljšanje uslova rada u našim školama, rešili smo taj problem“, objašnjava Cincar Janković.

Radove je izvodila firma „Vladex“ iz Borče, koja je na tenderu dala najpovoljniju ponudu.

Emilija Mladenović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Osnovna škola “Vasa Pelagić”- Nema zime ove zime

Izvor: JUGpress.com, 26.Okt.2017

LESKOVAC..U osnovnoj školi „Vasa Pelagić“ nabavljena su i puštena u rad tri nova kotla za grejanje...Na ovaj način je obezbeđeno normalno funkcionisanje centralnog grejanja u školi. Sredstva za ovu namenu obezbedila je lokalna samouprava u iznosu od 1,75 miliona dinara...Direktor škole Aleksandar...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.