Renoviranje zgrade Centra za socijalni rad

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renoviranje zgrade Centra za socijalni rad

LESKOVAC

Jedan od objekata, koji će, sredstvima Vladine kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biti kompletno renoviran, jeste zgrada Centra za socijalni rad. Prvobitno projektovana suma biće nešto manja, ali će se više detalja znati po zaršetku usaglašavanja sa investitorom.

Po prvoj verziji, predračunska vrednost projekta bila je 43 miliona dinara, ali je, na  zahtev Kancelarije, ona delimično >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << skraćena, pa će rekonstrukcija zgrade Centra za socijalni rad, koštati nešto manje. Direktor Boban Ilić veruje da to neće biti ispod 35 miliona bez PDV-a. Pitali smo ga, da li to znači da će ova ustanova, po drugi put za poslednjih nekoliko godina, biti dislocirana:

–          Kompletno izmeštanje Centra neće biti moguće. Pokušaćemo da sa izvodjačem dogovorimo faznu rekonstrukciju,  jer smo dostigli odredjeni nivo informatičke organizacije rada, pa bi potpuna dislokacija dovela do zastoja ,kašnjenja i odlaganja, a to ova Ustanova sebi ne može da dozvoli. Nisam siguran ni da bi to bilo dobro rešenje, pa ćemo gledati da se zgrada adaptira sprat po sprat, što će naše mnogobrojne korisnike poštedeti ”lutanja” do privremene lokacije i čekanja na socijalnu podršku ili neku drugu uslugu.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima će, osim u Centar za socijalni rad, uložiti i u rekonstrukciju Škole za tekstil i dizajn i Trgovinsko-ugostiteljske škole u Leskovcu.

U zdravstvene, školske i objekte socijalne zaštite na teritoriji Jablaničkog okruga, do sada je, iz ovog Fonda uloženo više od 288 miliona dinara. Najviše je investirano u Leskovac, gde je za rekonstrukciju Osnovne škole Josif Kostić, Ustanove za odrasle i starije i Infektivnog odeljenja bolnice, odobreno oko 174 miliona. U Vlasotincu je za obnovu Osnovne škole Karadjordje Petrović , Gimnazije, Tehničke škole i Doma zdravlja, obezbedjeno bezmalo 55 miliona, u rekonstrukcije domova zdravlja u Medvedji i Lebanu uložen 41, odnosno 18,5 miliona dinara.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.