Reč na reč u Nišu

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reč na reč" u Nišu

Večeras od 20 sati na Drugom programu RTS-a biće emitovana prva regionalna TV debata "Reč na reč". Emisija je snimljena u Nišu, a pitanja su postavljali isključivo građani.

Prva regionalna TV debata "Reč na reč", koju Radio-televizija Srbije realizuje zajedno sa CESID-om, emituje se večeras od 20 sati na Drugom programu RTS-a.

Emisija je snimljena u Nišu, a pitanja su postavljali isključivo građani.

Dvadestak građana, koji su na osnovu ankete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izabrani kao partijski neopredeljeni, imali su mogućnost da direktno postave pitanja narodnim poslanicima iz Niša i Leskovca i predstavnicima stranaka.

U prvoj od tri regionalne debate "Reč na reč", učestvovali su predstavnici šest najvećih političkih stranaka.

Za odgovor na pitanje imali su po 30 sekundi, a posle toga otvarana je petominutna debata.

Narodni poslanik Demokratske stranke Srbije Milan Lapčević kaže da veoma važno što su građani postavljali životna pitanja. "Nisu bila ispolitizovana i radilo se o onim osnovnim problemima građana", ocenjuje Lapčević.

"Mislim da je ovo jedna sjajna stvar i da RTS pokazuje da je pravi javni servis građana Srbije", rekao je narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević.

Javni servis Srbije i CESID kroz seriju debata žele da građane dovedu u direktnu vezu sa izabranim političarima.

Urednik emisije Zoran Stanojević ističe da se tom debatom izlazi van Beograda. "Radimo debate po celoj Srbiji. Otvaramo prostor da taj neki politički elitizam, malo razbijemo i proširimo", objašnjava Stanojević.

RTS će organizovati još dve regionalne debate i to u Trsteniku i Sremskoj Kamenici.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jubilarno 10. emitovanje serije "Bolji život" počelo sinoć

Izvor: Blic, 17.Jan.2013, 14:34

Čuvena domaća serija "Bolji život" od sinoć se ponovo reprizira na Radio-televiziji Srbije, u udarnom terminu od 20 sati, odmah posle Dnevnika. Od 2003. godine, od kada domaće TV stanice beleže podatke o programskim sadržajima i gledanosti, ovo je sedmi put da gledamo avanture Gige Moravca i njegove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.