Reakcija: Ko preti svedocima

Izvor: B92, 30.Mar.2009, 03:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Reakcija": Ko preti svedocima

Beograd -- Večerašnja emisija "Reakcija" bavi se pozadinom protesta u Leskovcu zbog hapšenja četvorice bivših policajaca osumnjičenih za zločine na Kosovu.

Osim pitanjem ko stoji iza protesta koji su u Leskovcu organizovani posle hapšenja bivših pripadnika 37. odreda Posebnih jedinica policije, ekipa emisije "Reakcija" istraživala je i ko je pretio "insajderima" koji su, pod zaštićenim identitetom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za B92 govorili o zločinima i šta su tim povodom preduzeli policija i tužilaštvo.

Kako saznaje ekipa emisije "Reakcija”, u Leskovcu su upućeni u sadržaj krivične prijave koju je FHP podneo protiv 15-ak bivših pripadnika Posebnih jedinaca policije.

U prijavi su navedena imena svedoka koji su sada izloženi pritiscima, pretnjama i napadima.

Nazivaju ih izdajnicima i drugim pogrdnim imenima.

"Insajderima" je prećeno i ranije kada su ukazivali na neke nezakonitosti u postupanju svojih starešina.

"Ja sam rekao: 'Što da ne progovorim kada više nemam šta da izgubim’? On me zagonetno pogledao i rekao - a deca?”, ispričao je jedan od svedoka.

"Uverio sam se iz jednog razgovora ministra Ivice Dačića i tužioca Vukčevića, da je ministar policije preduzeo sve da se takve pretnje ne ponavljaju i da se svedocima ništa ne desi”, kaže portparol Tužilaštva za ratne zločine Bruno Vekarić.

Ekipa "Reakcija” u Vlasotince je došla tragom priče da su policajci koji rade u lokalnoj policijskoj stanici dovezli ukraden automobil sa Kosova, koji se u lokalnoj stanici i dalje koristi kao službeni automobil.

"To je auto koji je dovezen sa Kosova, i to je javna tajna, u Vlasotincu to svi znaju, 'mercedesi’ se u MUP-u ne koriste kao službena vozila”, ispričao je svedok.

"E, da je samo jedan automobil" Ja znam za nekoliko, i to tačno koji su, ali ne bih sada o tome”, kaže novinar nedeljnika "Vreme” Miloš Vasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.