Izvor: JUGpress.com, 28.Apr.2017, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvoj preduzetničkog duha mladih košarkaša

LESKOVAC

Promotivna konferencija za projekat prekogranične saradnje opšine Botevgrad u Bugarskoj i Leskovca održana je danas  u Omladinskom klubu.

U pitanju je trening za trenere o primeni metoda Forum teatra i psihološke podrške za razvoj karijere i sticanju preduzetničkih veština i stavova.

Aktivnosti obuke u Leskovcu su veoma važne u svrhu postizanja glavnog cilja projekta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Predhodile su treningu za trenere o primeni metoda Forum teatra i psihološke podrške za razvoj karijere i sticanje preduzetničkih veština i stavova.

Glavni predavači su stručnjaci – psiholog, stručnjak – Forum teatar metoda i pomoćnik – Forum teatar metoda iz Bugarske, partnera Fondacije savremeno društvo.

Takođe će biti dva stručnjaka iz Leskovca, sa kojima je potpisan ugovor za organizovanje i obavljanje aktivnosti 10 i 12 u okviru projekta. Program obuke se zasniva na korišćenju interaktivne pozorišne i psihološkog roleplaj pristupa i tehnike za formiranje preduzimljivih stavova kod mladih sportista za izgradnju na kvalitetima stečenim kroz sport.

Janka Aleksandrova iz partnerske organizacije na projektu kaže da se nada da će projekat biti uspešan i da predstoji naporan rad na obuci sa kolegama sa srpske strane.

U projekat je uključena i Ana Pecarski koja će raditi sa mladim košarkašicama i košarkašima Aktavis akademije.Ona je rekla da će raditi program kroz međusektorsku saradnju.

„To znači da će deca s jedne strane učestvovati u sportskim treninzima, a s druge strane bavićemo se aktivnostima neformalnog obrazovanja kroz Forum teatar i kroz psihološka savetovanja. Cilj ovakvog pristupa je osnaživanje preduzetničkih veština kod mladih koji se bave sportom, jer su neke studije pokazale da, naravno, svi mladi neće postati profesionalni sportisti, ali da su mladi koji se bave sportom generalno vrlo uspešni u preduzetništvu. Razlog za ovo je što sport razvija neke veštine kao što su timski rad, samostalnost, donošenje odluka, a koje im pomažu kasnije u razvoju preduzetništva.“

U ovaj program biće uključeno stotinak mladih košarkaša i košarkašica Aktavis akademije.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.