Izvor: JUGpress.com, 06.Jun.2021, 22:02

Ravnogorski pokret održao pomen u Dadincu

LESKOVAC-VLASOTINCE

Pripadnici i simpatizeri Ravnogorskog pokreta položili su u Dadincu vence na spomenik komunistčkih žrtava, kao i na spomenik Dragiši Cvetkoviću, poslednjem premijeru Kraljevine Jugoslavije pre puča od 27. marta 1941. Predrag Bogićević, predsednik Saveza Ravnogorskih pokreta, podseća da se ovaj pomen održava već peti put.

„Žrtve su stradale bez suda i krivice, samo zato što su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << patriote i Srbi. I Dragiša Cvetković je, na žalost, od strane tih istih komunista oljagana istorijska ličnost koja zaslužuje svo poštovanje za ono što je uradio. Na žalost, starije generacije učile lažnu komunističku istoriju o ofanzivama, borbi protiv Nemaca, pa i oslobođenju Leskovca gde nije opaljena ni jedna puška. Današnje mlađe generacije ne interesuje mnogo ta istorija, ali u našim redovima postoje i oni koji su tu iskreno, od srca, koji su rodoljubi i cene ono što su njihovi preci učinili i koji su stradali za Kralja, Otadžbinu i krst časni.“

Iako je od Drugog svetskog rata prošlo 76 godina, Srbi se i dalje nepomirljivo dele na partizane i četnike. Bogićević smatra da je pomirenje moguće i poželjno.

„Srbija je jedina evropska zemlja koja nije rasčistila sa komunizmom, koji se u većini zemalja smatra zločinačkom ideologijom protiv sopstvenog naroda. Za pomirenje je potrebno iskreno pokajanje dželata ili njihovih potomaka koji su ubijali svoju braću, čak i očeve, komšije… Znači, iskreno pokajanje za nevine žrtve, a ne pokajanje samo da bi se došlo do nekakvog pomirenja.“

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.