Ratni put Moravske divizije u galeriji RTS-a (VIDEO)

Izvor: juGmedia, 05.Sep.2018, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ratni put Moravske divizije u galeriji RTS-a (VIDEO)

Posle Leskovca, izložba „Ratni put Moravske divizije“ Narodnog muzeja Leskovac, otvorena je večeras i u Galeriji Radio televizije Srbije pred velikim brojem ljuditelja umetnosti, a na otvaranju je govorio i amabasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni, koji nije skrivao oduševljenje zbog ispričane priče o Prvom ratu putem fotografija.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << domaći grada na Veternici, prisutnima se obratila i direktorka leskovačkog muzeja Mira Ninošević jedan od dva autora izložbe, kao i zamenik direktora RTS-a Ilija Cerović.



Na izložbi se pojavio i Srđan Milić iz leskovačke porodice „Čekerkini“, čiji je deda bio prvi kmet Leskovca u vreme Prvog rata i ambasadoru Francuske poklonio šajkaču. Potomak ratnika iz Vlasotinca je napravio spontani gest pa je pomirisao šinjel solunskog srpskog vojnika na izložbi, pomalo istruleo od stajanja, a za njim i najmlađi posetilac izložbe, devetogodišnja devojčica.



Priča posvećena senima, spomenu i slavi našim hrabrim precima

Izložba će biti otvorena do 30. septembra.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.