Raspodeljena sredstva za projekte iz oblasti socijalne zaštite

Izvor: juGmedia, 02.Mar.2018, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspodeljena sredstva za projekte iz oblasti socijalne zaštite

Konkursna komisija predložila je, a gradski većnici prihavtili su danas njenu odluku o rapsodeli sredstva za sufinansiranje i finansiranje projekta u oblasti socijalne zaštite, za šta je bilo opredeljeno 10,5 miliona dinara u više oblasti.

Od 27 projekata odobreno je 14 u ukupnoj vrednosti od 9,5 miliona dinara. Komisija je utvrdila da predlozi projekata Odbora za ljudska prava i Udruženje penzionera „po svom sadržaju ne spadaju ni u jednu oblast raspisanog konkursa, te >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << isti nisu ocenjeni

Najbolje je u ovoj podeli prošlo Udruženje za pomoć MNRO Leskovac, koje je konkurisalo u 3 od 4 oblasti i dobilo ukupnu sumu od 2.050.000 dinara, za projekte: Predah smeštaj – vikend program, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju i Podrška osoba sa smetnjama u razvoju i njihovim pordicama.

Novac za svoje projekte dobilo je još 13 udruženja i organizacija u iznosima od 500.000 do najviše milion dinara, koliko je dobilo Udruženje roditelja i nastavnika URNL.

Izvestilac na gradskom veću Bratislav Nešić iz Društvenih delatnosti kazao je da milion dinara, koliko je bilo predviđeno za treću oblast – savetodavno-terapisjke i socijalno-edukativne usluge, nije raspodeljeno jer je aplicirano sa 11 projekata, pa je ocena bila da njihova realizacija ne bi bila moguća sa opredeljenim sredtsvima. Zbog toga će za istu sumu uslediti novi konkurs.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.