Raspisivanje konkursa za kulturu i informisanje

Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2018, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisivanje konkursa za kulturu i informisanje

LESKOVAC

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su predlozi odluke koji predvidjaju raspisivanje konkursa za izbor projekata u oblasti kulture i javnog informisanja, a koji će se finansirati ili sufinansirati iz budžeta grada Leskovca u 2018. godini.

Prema rečima Jovana Jovića, iz Odeljenja za društvenu delatnost i lokalni razvoj, za projekte koji se finansiraju u oblasti kulture opredeljeno je 9 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dinara, dok je za konkurs koji će se realizovati u oblasti javnog informisanja izdvojeno 20 miliona dinara.

Danas je usvojen i predlog odluke kojom se domaćinstva koja su korisnici novčane socijalne pomoći, kao i domaćinstva koja primaju uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, oslobadjaju obaveze plaćanja grejanja u 2018. godini.

Direktor JKP „Toplane“, Jovica Djordjević, prilikom izlaganja, istakao je da će teret obaveze preuzeti „Toplana“.

Takodje, Gradsko veće prihvatilo je i odluku o isplati troškova prevoza učenicima sa smetnjama u razvoju i sa invaliditetom.

„Učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom koji pohadjaju nastavu u školama van teritorije grada Leskovca i na teritoriji grada, kao i njihovi pratioci, imaju pravo na nadoknadu troškova prevoza, bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole i to u visini mesečne, odnosno prevozne karte u javnom saobraćaju. Isplata troškova prevoza vršiće se preko Centra za socijalni rad Leskovac na osnovu spiska učenika i njihovih pratilaca i potvrde o redovnom pohadjanju koju izdaje škola“, objasnio je Bratislav Nešić ispred Odeljenja za društvenu delatnost i lokalni razvoj.

Gradsko veće usvojilo je i odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za finansijsku podršku mladim talentima grada Leskovca u 2017. godini.

Kako ističe Aleksandar Stojanović, koordinator Kancelarije za mlade, podneto je ukupno 319 prijava, dok je Komisija za podršku mladih talenata utrvrdila da 293 kandidata ispunjavaju sve neophodne uslove.

Stojanović je obrazložio i predlog odluke o rasporedu sredstava za rad Kancelarije za mlade u 2018. godini iz budžeta grada Leskovca.

„Sredstva će se koristiti za realizaciju sledećih aktivnosti i to: za nagradjivanje najuspešnijih učenika u svim oblastima 13 miliona dinara; ekskurzija za učenike završnih razreda srednjih škola, 2.550.000 dinara; za volonterski projekat za mlade „Aktiviraj se“ 1.500.000 dinara; za Omladinski klub grada Leskovca 500.000 dinara; besplatne radionice 454.000 dinara; Volonterski centar 250.000 dinara; organizacija manifestacija i dogadjaja 600.000 dinara; Karijerni centar 80.000 dinara i za umrežavanje mladih privrednika 600.000 dinara“, navodi Stojanović.

I program korišćenja sredstava budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca za 2018. godinu, usvojen je na današnjoj 56. sednici Gradskog veća.

Ovim programom, kako kaže predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, Dejan Randjelović, predvidjeno je milion dinara za organizovanje tradicionalnih manifestacija, kao što su Dani jagode, višnje, paprike, krompira, a „sve u cilju promocije poljoprivrednih proizvoda sa teritorije grada, dok je 24 miliona dinara predvidjeno za subvencije poljoprivrednih proizvodjača, kako bi se stimulisao razvoj njihovih delatnosti“.

Na dnevnom redu, našao se i predlog odluke o ulaganju nepokretnosti koja je u javnoj svojini grada Leskovca u osnovni kapital JP „Gradska autobuska stanica Leskovac“, kojom bi se , kako navodi direktor GAS –a, Žikica Stojanović, stvorili uslovi da „javno preduzeće podnese zahtev Ministarstvu za izdavanje licence i na osnovu toga, Grad Leskovac bi, kao osnivač, stekao udeo u kapital preduzeća“.

Na narednoj sednici Skupštine grada koja će biti održana 30. januara, govoriće se o finansijskim planovima Apoteke Leskovac i Doma zdravlja Leskovac za 2018. godinu, kao i o programima rada Ustanove za odrasle i starije Leskovac, Leskovačkog kulturnog centra, Doma kulture Roma, ali i Narodnog pozorišta, Narodnog muzeja i Istorijskog arhiva Leskovac.

Inače, Gradsko veće usvojilo je danas finansijske planove bez izlaganja.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.