Izvor: JUGpress.com, 12.Jul.2019, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima

LESKOVAC

Komisija budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede na teritoriji grada Leskovca raspisala je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

U tu svrhu namenjeno je 24 miliona dinara.

Dejan Ranđelović, predsednik komisije, rekao je da zahtev mogu podneti sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Grada Leskovca koja su uložila u kupovinu opreme i mehanizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku proizvodnju, za nabavku novih priključnih mašina za obradu zemljišta, opremu z apčelarstvo, podizanje zasada u voćarstvu.

„Maksimalni iznos koji poljoprivrednici mogu da ostvare iznosi 140.000 dinara, odnosno 30-50% prihvatljivih troškova od kupovine opreme, bez obračunatog PDV-a, osim za podizanje zasada u voćarstvu, gde je suma 100.000 dinara.

Moći će da konkurišu i oni koji imaju potrebu za bušenje bunara i za tu svrhu je namenjeno 300.000 dinara.

Bunar mora biti do 100 metara dubine, prečnika 80-300mm.

Za udruženja i zadruge koje imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova, izložbi u cilju promocije ruralnih sredina opredeljeno je 700.000 dinara.“

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 9. avgusta. Zainteresovani mogu da se obrate i stručnoj službi Odseka za poljoprivredu Grada Leskovca gde mogu dobiti neophodnu pomoć.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.