Radovanović: Honorari na Visokoj poslovnoj školi nisu poslovna tajna

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2012, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radovanović: Honorari na Visokoj poslovnoj školi nisu poslovna tajna

LESKOVAC – Profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija Dragomir Radovanović demantovao je večeras tvrdnje direktora te škole Žike Stojanovića da su autorski honorari profesora poslovna tajna.

Radovanović je gostujući u emisiji Televizije Leskovac, u kojoj je trebalo da sučeli stavove sa Stojanovićem, kazao da Pravilnikom škole autorski honorari >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << profesora nisu proglašeni poslovnom tajnom.

On je kazao da ni jedno telo u školi nikada nije donelo odluku po kojoj bi se autorski honorari proglasili poslovnom tajnom.

„Poslovna tajna su samo studijski programi i projekti, ali samo tokom njihove izrade. Kada se objave, nisu tajna“, kazao je Radovanović.

Istakao je da je od direktora Stojanovića pisanim putem tražio informaciju o visini isplaćenih autorskih honorara, kao i odgovor na pitanja – po kojim se projektima oni dele i kakvu korist od toga ima škola, ili naručilac projekata, ali da odgovor nikada nije dobio.

U tom pismu, naveo je da ima saznanja da je profesorka francuskog jezika i pomoćnica direktora Mirjana Stojanović, avgusta ove godine primila 739 hiljada dinara na ime autorskog honorara, a direktor Stojanović oko 550 hiljada dinara.

Gost emisije je trebalo da bude i direktor Visoke poslovne škole Žika Stojanović, koji je pre tri dana rekao novinarima da su autorski honorari u toj školi pre sedam do osam godina proglašeni poslovnom tajnom, te da je u donošenju takve odluke učestvovao i profesor Radovanović.

Stojanović je pristao na sučeljavanje statvova po tom i drugim spornim pitanjima u školi, ali je danas obavestio TV Leskovac da je sprečen neodložnim obavezama.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.