Radnici “Livnice” sprečili izvršitelja i policiju da zaplene imovinu

Izvor: juGmedia, 19.Nov.2012, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici “Livnice” sprečili izvršitelja i policiju da zaplene imovinu

LESKOVAC – Radnici AD “Livnica” u Leskovcu sprečili su danas sudskog izvršitelja i policiju da zaplene jedino fabričko vozilo za dug Poreskoj upravi od 11 miliona dinara.

Posle dužeg ubeđivanja, izvršitelj i policija su otišli bez obavljenog posla, ali je radnicima rečeno da će se brzo vratiti.

To je drugi pokušaj plenidbe “škode fabie” u poslednjih mesec dana.

Radnici su molili da se odloži postupak za pet dana, jer je to poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << rok za prikupljanje milion dinara kao zalog za proglašenje stečaja.

Većinski vlasnik ovog preduzeća je Hrvat Josip Martinović, a konzorcijum radnika poseduje 40 odsto deonica. Proizvodnja je stala pre nekoliko meseci i od tada se većinski vlasnik nije pojavio.

Radnici nisu primili 12 zarada, ali Poreska uprava potražuje poreze i doprinose na zarade.

(Kraj)
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Sprečena plenidba u Leskovcu: radnici lancima branili imovinu livnice

Izvor: Blic, 20.Nov.2012, 03:00

Radnici AD „Livnica“, koji godinu dana nisu primili plate, juče su telima i lancima sprečili sudskog izvršitelja i petnaestak policajaca da iz zakatančane hale izvuku jedino preostalo putničko vozilo „škodu fabiju“. Vozilo je trebalo da bude zalog za neuplaćene poreze i doprinose Poreskoj...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.