Izvor: JUGpress.com, 25.Dec.2023, 21:12

Radionice o upravljanju opasnim otpadom

LESKOVAC

Udruženje Porečje iz Vučja, u saradnji sa Domom kulture Roma i Centrom za socijalni rad iz Leskovca, realizuje tri radionice za članove tri udruženja sakupljača sekundarnih sirovina iz Leskovca.

Za članove svakog od tri udruženja , Veternica, Jupi i Marko Crni, biće organizovana posebna radionica sa ciljem usvajanja novih znanja iz oblasti upravljanja opasnim otpadom. Očekuje se da će na ovim radionicama učestvovati oko 90 sakupljača iz našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << grada.

Danas, 25.12.2023, održana je prva od tri planirane radionice sa udruženjima sakupljača iz Leskovca. Pored ostalog, radiće se na jačanju svesti o zaštiti životne sredine i podizanju zagovaračkih kapaciteta članova romskih udruženja sakupljača sekundarnih sirovina. Obzirom na prirodu posla, najveća pažnja na radionicama biće posvećena zdravlju naših korisnika i merama zaštite na radu. Prilikom obavljanja delatnosti sakupljanja sekundarnih sirovina sakupljači su izloženi različitim faktorima rizika, a najviše kontaktu sa štetnim materijama iz opasnog otpada i raznim infektivnim agensima koji se mogu naći u otpadu. Zbog toga je mogućnost za besplatne redovne preventivne

preglede od ogromnog značaja za očuvanje zdravlja naših korisnika.

U skladu sa ovim, na radionicama će biti obradjene sledeće teme:

 Upravljanje otpadom i zaštita na radu

 Vodjenje kampanje za povećanje vidljivosti projekta

 Bezbedno upravljanje komunalnim otpadom i zaštita zdravlja sakupljača

 Važnost korišćena HTZ opreme i preventivni pregledi

 Jačanje zagovaračkih kapaciteta romskih udruženja sakupljača i učešće na lokalnim konkursima

Radionice za članove udruženja sakupljača su jedna od aktivnosti projekta ,,Jačanje medjusektorske saradnje za bolji položaj sakupljača sekundarnih sirovina” koji se finansira u okviru programa ,,PRO – Lokalni menadžment za ljude i prirodu”. Ovaj program je namenjen organizacijama civilnog društva i odnosi se na pružanje društveno integrisanih usluga, objašnjava koordinator projekta Zoran Živković. (kraj) PV/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.