RIZIKvO – društvena igra

Izvor: NisCafe.com, 01.Apr.2017, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZIKvO – društvena igra

ili da li će Lebane odbraniti granicu od ljutih hordi Leskovčana?
Momci iz Leskovca, Lazar Tomić i Stefan tićMi, uz podršku prve pratilje Aleksandre Ilić, osmislili su društvenu igru RIZIKvO koja pomalo podseća na Riziko. Karta Jablaničkog okruga podeljena je na 44 teritorije: 6 opština sa 6 armija različitih boja, ukupno 48 tenkova i po 8 zastavica. Igru su prošlog meseca promovisali u Nišu u klubu ljubitelja društvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << igara Goblin i u Leskovcu u knjižari Stošić.
Šta je cilj igre?
Svaki igrač ima si jedinstven zadatak. Tokom igre on se trudi da ga ispuni. Pobednik je onaj igrač koji pobedi. Što je i logično. To jest, treba da ispuni zadatak koji mu je dat, bez obzira dal je kraj kruga el’ neki od igrača ima više tenkovi ili teritorije od njega.
Bliže se izbori, šta mislite o tome?
Pred nama je teška odluka, još uvek se nismo odlučili da li ćemo 2. aprila da izaberemo Drćevac ili Piskupovo za novu mapu.
Kakve su rekacije ljudi?
Zanimljivo je što nam se u inbox ne javljaju sa Poštovani, ja bih da naručim igricu nego nam napišu prvo hahhaha abe oću gu kupim. Mi napišemo Važi.
Koje su prednosti ove društvene igre?
Sada su svi ili na tabletima ili tabletama, uopšte nema druženja uživo, tako da RIZIKvO daje mogućnost da se okupite i isposvadjate kao što smo mi uradili. Družili smo se od osnovne škole sad više ne razgovaramo.
Šta ste promenili u odnosu na Riziko?
U originalnoj igri skupljate tenkove, vojnike i avione, a u našoj verziji skupljate pljeskavice, tegle sa ajvar i paprike. Umesto Madagaskar stavili smo Manastirište, tamo se banjamo leti. Toma Zdravković je džoker ko Jokić. Uputstvo je smešno.
Koje je pravilo najrigoroznije?
Kockicu ne smeš da bacaš, mora je vrljiš.
Koje selo je strateški bitno?
Oruglica. Spaja tri kontinenta: Leskovac, Lebane i Medveđu.
Šta vam najviše ljudi zameraju?
To što nije džabe, što nije na ćirilicu i što ga nema baš njihovo selo. Al će bude, obećavamo.
Šta biste poručili čitaocima?
Da poruče igricu. 850 dinara je.

Nastavak na NisCafe.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.