RIZIČNA RASKRSNICA Za 24 časa 5 udesa, trajnije rešenje se ne nazire

Izvor: juGmedia, 09.Jul.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIZIČNA RASKRSNICA Za 24 časa 5 udesa, trajnije rešenje se ne nazire

Za 24 sata registrovano je pet udesa na raskrsnici ulica Nikole Skobaljića i Mlinske u Leskovcu, čiji semafori više od 10 dana ne rade, izračunali su stanovnici okolnih kuća i stanova, burno reagujući na društvenim mrežama.

Reč je o veoma rizičnoj raksrnici gde je preglednost sužena zbog okolnih kuća, pa se sudari često dešavaju i kada semafori rade.

O semaforima se stara JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac u kojoj kažu da je glavni problem što >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << vozači ne poštuju signalizaciju, gde pravo prvenstva imaju oni koji voze Mlinskom ulicom. Pre 12 dana nesavesni vozač je udario u jedna od četiri semaforskih stubova i potpuno ga uništio, ali semafor nije radio ni nekoliko dana ranije.

Direktor ovog gradskog preduzeća Novica Nikolić kaže da će se mafori biri danas popravljeni.

Popravljaju semafor

Došlo je do prekida kabla za napajanje ormana u kome se nalaze uređaji za upravljane semaforima, što je vrlo komplikovan posao jer mora da se kopa deo ulice. Ekipa je na terenu i ja se nadam da će danas popraviti semafore. Međutim, raskrsnica je uredno obeležena signalizacijom, pa vozači moraju da poštuju pravila“, ističe Nikolić.

VESTI – 9. jul 2018 – LESKOVAC, NIŠ, VRANJE

Svakog dana na našoj Facebook stranici BRZE VESTI SA JUGA SRBIJE – Leskovac, Niš, Vranje, Pirot, Prokuplje…#gledajtenas #jugmediatv #vesti #brzevestiopširnije na www.juGmedia.rs

Posted by Jugmedia on Понедељак, 09. јул 2018.

Pored prekida kablova, na ovoj raskrci semafori se kvare i kada pregore pločice u kutiji, pa je potrebno vreme da se one servisraju u Beogradu jer takvog servisa nema u Leskovcu.

Reakcije Leskovčana

Ipak, Leskovčani su ogorčeni jer kažu da žive u strahu da neko ne pogine na tom mestu i očekuju trajno rešenje, odnosno bezbednost na ovoj saobraćajnici.

Ko je uopšte nadležan za “puštanje kiše” tj semafora?!? Užasan stres i svaki dan. Pri tom, za vozače koji se sudare je jedna priča ali primer od sinoć kako su jezivo ugroženi pešaci!!!”, piše na Fejsbuku Leskovčanak iz komšiluka.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.