Puno leskovačko klizalište

Izvor: RTS, 08.Jan.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puno leskovačko klizalište

Temperature u minusu nisu prepreka za najmlađe Leskovčane da uživaju na snegu i ledu poslednjeg dana novogodišnjeg raspusta. Kažu, o knjizi će razmišljati od sutra.
Čuveno "babino livače" Leskovčani ne bi menjali ni za najuređenije planinske ski staze. Na minus 11, koliko je tokom prepodneva izmereno u Leskovcu, ovde smo zatekli samo Teodora sa ocem. Za pravi užitak na snegu dovoljna je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i folija za staklo.

"Volim sneg, da se grudvam, sankam, pravim Sneška, da se klizam."
"Lepo, prostrano, blizu. Može svako da priušti da dođe da se opusti malo."
Sa druge strane Hisara, u parku Devet Jugovića ista slika. Devetogodišnjem Vuku koji je jedva dočekao sneg i sankanje očigledno ne smeta debeli minus.
"Prekjuče je bilo premalo snega za sankanje. I ovde je mnogo lepo."
Umesto na sankama i skijama većina školaraca poslednji dan raspusta provešće sa klizaljkama na ledu. Od jutra do kasne večeri klizalište je prepuno.
"Danas je zadnji dan raspusta i planirala sam da ne učim samo da dođem i da se klizam."
"Često dolazimo, mnogo dece ima. Baš je lepo ovde, družimo se."
Dok jedni vešto izvode piruete na ledu drugi tek uče. Polako korak po korak.
Na pitanje da li ima posla za instruktore, Milorad Cvetković, instruktor kaže: "Ima, ima. Mala deca tu dolaze. Moramo da ih obučavamo. Hladnoća smeta po malo."
"Otprilike negde 4 do 5000 dece prođe za tih dva, dva i po meseca koliko nam klizalište radi. Tako da je to jedan fini broj. Normalno je da se taj broj povećava iz godine u godinu", kaže Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac.
Već nekoliko godina cene se ne menjaju. Sat klizanja košta 200 dinara, sa sopstvenim klizaljkama je karta 50 dinara jeftinija. Možda će i ove kao i prošle godine za školarce biti besplatno tokom drugog dela zimskog raspusta.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.