Prvi asfalt u tunelu Predejane

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi asfalt u tunelu Predejane

Počelo je asfaltiranje tunela Predejane kod Leskovac na jednoj od najtežih deonica Koridora 10 kopd Predejana, a kompletno asfaltiranje, odnosno završetak radova zavisi od vremenskih uslova.

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Milovan Bekrić rekao je novinarima da su radnici na ovoj deonici južnog kraka auto-puta E-75 prethodnih dana zatvorili tunel s obe strane kako bi se postigla optimalna temperatura za asfaltiranje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << />
Potrebno je, dodao je, da temperatura bude između pet i deset stepeni u tunelu, te da se koristi svaki trenutak da se izvedu mašine i radnici tokom ovog neuobičajeno toplog januara za rad u tunelu.

Radove, inače, prate dve laboratorije. Posle svakog dana asfaltiranja uzimaju se uzorci asfalta koji se odmah laboratorijski ispituju.

Ako postoji potreba za nekom korekcijom, koriguje se ono što eventualno nije u redu. Za sada, sve je po protokolu i po pravilima struke„, istakao je Bekrić.

Napominje da je ceo tunel siguran i bezbedan, da su otklonjeni problemi iz aprila prošle godine i klizište koje je usporilo radove i kaže da će se nakon završetka kompletnog asfaltiranja tunela započeti sa postavljanjem svetlosne i druge signalizacije.

Inače, tunel Predejane je dug jedan kilometar i deo je deonice Grdelica – Caričina dolina, ukupne dužine 11,8 kilometara. Radovi se finansiraju iz kredita Evropske investicione banke (EIB), ugovorena vrednost radova je 15,2 miliona evra, a izvođač je bugarska firma „Alijansa 10“.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Intenzivni radovi na tunelu Predejane

Izvor: RTS, 01.Feb.2018, 13:44

Na trasi Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, jednom od najtežih gradilišta u Evropi, ovih dana se intenzivno radi. . Nakon što su rešene sve kritične tačke, a jedna od njih je bila i zaštitna konstrukcija tunela koja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.