Protest Srbija protiv nasilja proširio se na jugu - ustali Leskovac, Vranje, Pirot

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2023, 22:13

Protest "Srbija protiv nasilja" proširio se na jugu - "ustali" Leskovac, Vranje, Pirot

Leskovčani, Vranjanci i Piroćanci pridružili su se ove subote protestu “Srbija protiv nasilja”, pa se na ulicama juga moglo čuti “Vučiću, odlazi”. Zahtevi su isti kao u drugim gradovima, a skupovi su prošli bez incidenata.

foto: JV / Marko MitićProtest u Leskovcu počeo je ispred platoa Narodnog pozorišta, minutom ćutanja za nastradale u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu.

Pre same šetnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizatori su pozvali građane da protestuju mirno. Prolazeći pored prostorija Srpske napredne stranke učesnici su uzvikivali: “Vučiću, odlazi” i “Lopovi”. Skup je završen ispred zgrade Opštine.

foto: JV / Marko MitićI u Vranju je prošlo bez incidenata. U mirnu šetnju građani su krenuli od Robne kuće, Beogradskom ulicom, prema bisokopu Sloboda, Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog, do Gradske uprave, gde je protest završen.

Organizatori su pozvali Vranjance da se okupe i naredne subote, u još većem broju.

foto: JV / Milica DejanovićU Pirotu se kolona kretala od Crvenog trga do Golemog mosta, zatim Takovskom ulicom, preko pešačkog mosta, pa Ulicom Danila Kiša do Gimnazije i ulicom Srpskih vladara do centra.

U sva tri grada ponovljeni su zahtevi, isti kao u Nišu i Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.