Pronađena ukradena bista narodnog heroja

Izvor: RTS, 17.Jan.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena ukradena bista narodnog heroja

Zbog sumnje da je ukrao bronzanu bistu narodnog heroja Koste Stamenkovića, protiv Leskovčanina Z. M. podneta krivična prijava. Bista vraćena Narodnom muzeju, koji je njen vlasniku.

Protiv Z. M. (30) iz Leskovca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je ukrao bronzanu bistu narodnog heroja Koste Stamenkovića, saopštila je policija.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković rekao je agenciji Beta da je bista oštećena i da je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sakrivena u dvorištu kuće Z. M. na periferiji Leskovca.

Bista je nestala sa betonskog postolja u dvorištu spomen-kuće tog narodnog heroja u Leskovcu, u noći imeđu 13. i 14. januara.

Zdravković je rekao je bista vraćena Narodnom muzeju, vlasniku spomen obeležja Koste Stamenkovića, revolucionara i predratnog sindikaliste.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ukrao bistu iz muzeja i stavio u svoje dvorište

Izvor: Press, 17.Jan.2014

Bronzana bista Narodnog heroja Koste Stamenkovića, koja je ukradena pre četiri dana, pronađena je u dvorištu Leskovčanina M.Z. (1984), potvrdio je Tanjugu načelnik Policijske uprave u Leskovcu Vladimir Žugić.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.