Izvor: JUGpress.com, 09.Maj.2023, 09:32

Promovisana knjiga „Krvava granica“ potpukovnika Dragutina Dimčevskog

LESKOVAC

U Leskovcu je promovisana knjiga nastala od skupa dnevnih izveštaja pretpostavljenoj komandi tadašnjeg zamenika komandanta 53. graničnog bataljona Prištinskog korpusa, potpukovnika Dragutina Dimčevskog. Dimčevski, sada potpukovnik u penziji, avršio je srednju artiljerijsku podoficirsku školu i Vojnu akademiju u Zadru. Učestvovao je u ratnim sukobima na teritoriji Hrvatske 1991./1992. na Baniji. Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 1998. učestvovao je u borbi protiv tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, a od 9. aprila do 14. juna 1999. godine komandovao je u bici na Košaru. Službovao je u Pirotu, Leskovcu, Prizrenu, Đakovici i Preševu. Nosdilac je više odlikovanja, a tri puta je vanredno unapređivan.

Knjiga „Krvava granica“ je argumentovano svedočanstvo ne samo svedoka, već i direktnog učesnika u borbi na rejonu karaule košare, kao i svega što je prethodilo i onoga što se desilo posle. O knjizi su govorili u ime izdavača GO SUBNOR-a Vranja Zoran Lubura, brigadni general i predsednik SUBNOR-a u Vranju, Zlatomir Pešić, predednik SUBNOR-a Leskovac, Bratislav anđelković, zastavnik, Mirko Kostić, vojnik i borac sa Košara, kao i sam autor Dragutin Dimčevski.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.