Promotivna Vidovdanska trka

Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2017, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promotivna Vidovdanska trka

LESKOVAC

Tradicionalna Vidovdanska trka, pod sloganom „Atletika za sve“, održana je na večeras  u Leskovcu.

Trku su, u okviru Leskovačkog leta, organizovali Leskovački savez sportova i Gradski atletski klub Leskovac (GAK) na čelu sa Marinom Arsić.

Potpredsednik Leskovačkog saveza sportova, Goran Filipović je rekao da je ovo 13 po redu Vidovdanska trka.  „Svake godine se organizuje za niz kategorija, za decu predškolskog, osnovnoškolskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i srednješkolskog uzrasta, a učestvuju i vojnici Republike Srbije, kao i seniori. Ima preko 300 učesnika i za sve učesnike su obezbedjene zahvalnice.“

Ideja manifestacije Vidovdanska trka je upravo promocija atletike, tako da slobodno možemo reći da su svi takmičari zapravo bili pobednici.

Broj učesnika nije bio ograničen, a postojala je i mogućnost prijave u poslednjem trenutku. Prijavljivali su se za jednu od osam kategorija.

Djaci iz osnovnih škola, prvi i drugi razred, su trčali na 200 metara, treći i četvrti na 300m, peti i šesti na 400m i sedmi i osmi razred na 500 metara, dok su se mališani predškolskog uzrasta oprobali u trci na 100 metara.

Što se tiče kategorije srednjih škola, učenici od prve do četvrte godine su učestvovali u trci na 800 metara.

Takodje, organizovana je i trka za odrasle na 1000 metara, kao i trka za vojnike na 2000 metara.

Za prva tri mesta u svakoj kategoriji obezbedjene su medalje i diplome, a za sve učesnike predškolskog uzrasta majice i zahvalnice.

Sanja S. Stevanović

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.