Promocija knjige dobitnika nagrade ”Miloš Crnjanski” u Leskovcu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2022, 19:57

Promocija knjige dobitnika nagrade ”Miloš Crnjanski” u Leskovcu

Ovogodišnji dobtinik prestižne nagrade ”Miloš Crnjanski” književnik Dejan Aleksić predstaviće nagrađenu knjigu ”Petlja” u sredu, 15. juna, od 20 sati u Leskovačkom kulturnom centru.

Knjiga govori o sudbini glavne junakinje Dine, koja je usled svoje naravi i sukoba sa policijom završila u grčkom zatvoru. Dok čeka privođenje u Sud, glavna junakinja se priseća najbitnijih trenutaka u životu koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je i doveli do zatvorske ćelije.

Autor Dejan Aleksić objavio je 11 pesničkih zbirki, knjigu drama, jedan roman i preko 20 knjiga za decu.

Osim pomenute nagrade koja se dodeljuje piscima za prvu knjigu iz određene književne oblasti, dvostruki je dobitnik nagrada “Politikin zabavnik“ i “Neven“, a među značajnim priznanjima koje je dobio za književno stvaralaštvo za decu nalaze se i nagrada “Zmajevih dečjih igara”, ”Zlatno Gašino pero“, nagrada Radio Beograda, nagrada Sajmaknjiga u Beogradu, ”Rade Obrenović“, ”Plavi čuperak“, kao i međunarodna nagrada ”Mali princ“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.