Izvor: JUGpress.com, 28.Jun.2022, 23:06

Promenjen plan javnih nabavki, ugovor sa izvođačem radova na trgu još nije raskinut

LESKOVAC

Predlog Izmena i dopuna broj 2 Plana nabavki za 2022. godinu na sednici Skupštine grada obrazložio je Zoran Novaković, šef Odeljenja za javne nabavke, koji je rekao da je od strane kabineta gradonačelnika, a za potrebe jedinice za inplementaciju projekta izgradnje centralnog postrojenja otpadnih voda Grada Leskovca i proširenja kanalizacione mreže, dostavljen je zahtev za dopunu plana nabavke na koji se zakon ne primenjuje za 2021. godinu.

„Potrebna >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je izrada elaborata za izgradnju kanalizaione mreže ispod ili u blizini trase dalekovoda. Procenjena vrednost je 816.666 dinara bez PDV-a. Odelenje za komunalno stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu dostavilo je predlog dopune predloga plana za 2022. godinu kojim se predviđaju nove investicije u komunalnu i elektro-energetsku infrastrukturu u završnoj fazi izgradnje trga, izgradnje pilona na trgu, kao i zbog izgradnje objekta za skladištenje poljoprivrednih proizvoda i hladnjače sa administrativno-poslovnim blokom na „Zelenoj zoni“ za čiju su izgradnju obezbeđena sredstva iz budžeta republike Srbije. Zato je neophodno izvršiti izmenu plana nabavki na više pozicija. Za opremu tehničkih prostorija ispod pozornice na trgu 600.000 sa PDV-on, za ispitivanje sistema instalacija i opreme na trgu i Bulevaru oslobođenja 1,6 miliona. Za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u ulici JNA u Vučju 1,2 miliona, zatim za opšre građevinske radove na objektu za skladištenje poljoprivrednih proizvoda namenjeno je 91 miliona sa PDV-m (60 miliona u 2022. godini, a 31 u 2023.). Za građevinsko zanatske radove na trgu i Bulevaru oslobođenja 8,5 miliona . Namenjneo je i 16,5 miliona za elektroenergetske radove na istom prostoru, a za izgradnju pilona 18 miliona. Ukupna predviđena suma za sve ove radove je 138,2 miliona dinara.“

Novaković je rekao da sve dok se ne raskine zvanično ugovor o radovima na trgu, neće se pokrenuti javne nabavke.

Dejan Đorđević (Za Leskovac ZAJEDNO) pitao je na šta se odnosi u materijalu stvaka da će biti nabavljene i ugrađene adresne table i tablice, odnosno da li su to table sa imenima ulica i brojeva kuća i koji je vremenski rok kada će biti završena nabavka.

Nebojša Cakić (Za Leskovac ZAJEDNO) je naglasio da ugovor o izgradnji trga nije raskinut, što znači „da smo mi u pravnom odnosu sa izvođačem radova, a videćemo ko će odgovarati za fontanu, za električne radove… Čuli smo i da se kompletna dokumentacija podneti tužilaštvu, a da to još uvek nije urađeno. Pravljenje hladnjače je samo podmićivanje proizvođača poljoprivrednih proizvoda…“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.