Promena vlasti u Leskovcu

Izvor: RTS, 06.Nov.2012, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promena vlasti u Leskovcu

Lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović izabran za novog gradonačelnika Leskovca. Za njega je glasalo 47 od 75 odbornika.

Goran Cvetanović, vođa leskovačkih naprednjaka izabran je na sednici Skupštine grada za novog gradonačelnika Leskovca. Sa te funkcije smenjen je Slobodan Kocić iz Demokratske stranke. Cvetanović je izabran tajnim glasanjem i za njega je glasalo 47 od ukupno 75 odbornika.

Na istoj sednici za zamenika gradonačelnika izabran >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Dragan Jovanović iz Jedinstvene Srbije, kao i 11 članova Gradskog veća. Vlast u Leskovcu preuzela je koalicija 14 stranaka sa 48 odbornika, koju predvodi Srpska napredna stranka.

U opoziciji je ostala samo DS sa 22 odbornička mesta koja su osvojili posle izbora i još dva odbornika koja su im pristupila iz drugih stranaka.

Lider leskovačkih socijalista i predsednik Skupštine grada Živojin Stefanović, koji će i u novoj vlasti obavljati tu funkciju, rekao je da je saradnja SPS i DS u protekle tri godine bila dobra, ali da je ta stranka pristala na promenu koaliconih partnera kada je izgubila skupštinsku većinu.

Sednici nije prisustvovao Slobodan Kocić. Nije bilo većih rasprava, a Cvetanović je u obrazloženju Kocićeve smene naveo nerealizovane projekte, lošu saradnju sa republičkim vlastima i njegovo retko pojavljivanje u javnosti.

U svom ekspozeu, Cvetanović je naveo da će se nova koalicija zalagati za razvoj ekonomije i privrede, poljoprivrede, za unapređenje komunalnih delatnosti, profesionalno upravljanje gradom, javnim preduzećima i ustanovama, za bolju socijalnu politiku, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, za kulturu, omladinu i sport.

Cvetanović je funkciju gradonačelnika već obavljao devet meseci tokom 2008. i 2009. godine kao član Srpske radikalne stranke. Smenjen je kada je SPS kao koalicioni partner izgubila većinu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.